Шахраї готують водіям пастки на дорозі (відео)

Вони прикидатимуться нещасними та бідними, яким нічим заплатити за бензин. У своїх злочинних цілях використають дітей. А ще зачинять двері вашої машини на величезний замок. Навіщо? Усю правду про так званих «автомобільних» аферистів розповів наш кримінальний експерт Ярослав Куц.

На узбіччі стоїть авто, а його водій сигналізує вам «Зупинись»? Приблизно так починала свою аферу банда на Київщині. Водії-злочинці на дорозі зупиняли автомобілі і просили допомогти. Розповідали дуже сумну історію про те, що закінчився бензин, а в кишенях порожньо. Просили у довірливих водіїв грошей на пальне, і обіцяли їх повернути. Як заставу віддавали, приміром, золотий перстень і свою візитку з контактами. Співчутливі водії гроші аферистам давали. Втім, звісно, ніхто їх їм не повертав. Телефон на візитці не відповідав, а заставлений перстень виявлявся дешевою міддю і коштував копійки.

До вашої автівки підбігає маленька дівчинка? Каже, що загубилася? І зі сльозами на очах просить підвезти її додому? Ви не повірите, але це може бути пастка.

У таку потрапив водій з Харкова. Він погодився підвезти дитину, яка загубилася. А хто б відмовив. Далі все за простою схемою.  Напівдорозі автівку заблокувала невідома іномарка чорна, тонована. Звідти вийшли такі собі бугаї і звинуватили чоловіка в педофілії. Дівчинка була їхньою спільницею. Аби нападники відчепилися, водію довелося заплатити їм.

Навіть не намагайтеся самостійно розімкнути цей шматок металу. Це ще один «сюрприз» від «автомобільних» аферистів. 25-річний одесит, підійшовши до своєї автівки, був у шоці. На дверній ручці він побачив замок, а на склі – папір з номером телефону. Двері-то відкрити можна, не проблема. Суть у тому, що під час руху цей шматок залізяки може подряпати автомобіль. Коли  власник машини подзвонив за вказаним номером, на тому кінці дроту чоловічий голос заявив – 500 гривень на карту і ми скажемо де можна забрати ключ від замку. Ось така от афера.

Як не стати жертвою автомобільних аферистів.

– Якщо водії на дорозі просять у вас грошей на бензин або на ремонт – запропонуйте альтернативу, наприклад перелити трохи палива з баку вашого авто, або ж викликати майстрів з СТО. Якщо це аферисти, вони швиденько відмовляться від ваших пропозицій.

– Діткам, які просять вас довезти додому, можна викликати таксі, або передати дитину поліції. І совість чиста, і від бандитів себе застрахуєте.

– Побачили на дверній ручці свого авто замок? У жодному разі не платіть шахраям грошей за ключі від нього. На станції техобслуговування його знімуть в рази дешевше.

Більше дивіться у відео, Ранок ICTV

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти