Ситуації за кермом, які можуть стати причиною ДТП

Після отримання водійського посвідчення і здачі іспитів, кожен водій стикається на дорозі з небезпечними ситуаціями.

Експерти розповіли, як уникнути ДТП, дотримуючись простих правил.

Поїздка з дітьми. Ні для кого не секрет, що діти в машині часто відволікають водіїв. Тому під час поїздки слід підготуватися:

  • Нагодувати дитину перед дорогою
  • Не перевозити хворих дітей
  • Забезпечити дитину іграшками в автомобілі

Якщо дитина вередує, краще зупинитися і зробити 10-хвилинну прогулянку або ж перекус, підкреслюють експерти. Не слід нехтувати безпекою себе і дітей.

Спів за кермом. Як показало дослідження, проведене в 2012 році австралійськими психологами, спів за кермом знижує концентрацію водія, особливо це стосується представниць прекрасної статі. За кермом краще зосередити увагу на дорозі, щоб не втратити швидкість реакцій, а для співу є караоке.

Їжа за кермом. Вчені провели дослідження, згідно з яким вживання їжі за кермом підвищує ризик ДТП на 80%. Справа в тому, що людина не в змозі швидко зреагувати на ситуацію, коли вона їсть. Бувають також випадки, коли фаст-фуд або стаканчик з кавою призводили до смертельних ДТП.

Телефон за кермом. Не варто за кермом використовувати і гаджети. За статистикою, тримання керма однією рукою у багато разів збільшує ризик аварії.

Макіяж за кермом. Макіяж за кермом – теж не найкраща ідея, відзначають фахівці. Жінки під час цієї процедури вважають за краще використовувати дзеркала заднього виду, тим самим припиняючи стежити за дорогою позаду себе. Виходячи з фактів, ціна за гарний зовнішній вигляд виявляється занадто високою.

Бажання сходити в туалет. У 2011 році вчений Пітер Снайдер провів дослідження, згідно з яким, бажання сходити в туалет знижує увагу водія за кермом. Фахівці радять в даному випадку не терпіти, а зупинитися і сходити в туалет, щоб можна було спокійно продовжити подорож.

Підсумок. На дорозі водієві потрібна максимальна концентрація уваги, щоб у разі небезпеки моменти швидко зреагувати і запобігти аварії. Якщо виникають будь-які складності, краще зупинити машину, вирішити проблему, а потім продовжити рух, не ризикуючи життям.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти