Аналітика автомобільного ринку України за липень

Ринок нових авто у липні виріс майже на 20% – рейтинг моделей

Минулого місяця українці придбали 7,6 тис нових автомобілів. Це на 19% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Найпопулярнішою маркою в Україні було Renault, яких зареєстрували 1,2 тис авто. Також попитом користувалися Toyota і Skoda.

За даними сайту з продажу автомобілів RST.ua, сума витрат становила $240 млн. Найбільше нових машин купили кияни – жителі столиці за місяць придбали 3 тис машин на суму $95 млн. А найменшу кількість авто зареєстрували у Чернівцях – 59 автомобілів.

Кількість придбаних за місяць позашляховиків перевищила 5 тис авто. Легковиків купили вдвічі менше – 2,5 тис.

Серед компактних авто найчастіше купували Fiat 500. У B-класі лідером стало Renault Sandero. Найпопулярніша модель у C-класі – Renault Logan MCV. Універсал Skoda Octavia найчастіше купували серед машин класу D. Серед автомобілів E-класу найбільше продажів отримала Toyota Camry. У F-класі бестселером був Porsche Panamera. Серед позашляховиків лідером продажів став кросовер Kia Sportage, який виявився найпопулярнішим серед усіх класів.

У липні реєстрували й автомобілі класу «люкс». Так, у минулого місяця на українські дороги виїхали два новенькі Bentley Continental GT, які мають вартість по $300 тис і десять Mercedes GT-Class AMG, кожен з яких обійшовся покупцям по $150 тис. Також зареєстрували два Rolls-Royce Phantom вартістю по $500 тис і кросовер Rolls-Royce Cullinan за $400 тис.

Нагадаємо, у першому півріччі в Україні зареєстрували 38 тис нових автомобілів. На покупку цих машин витратили $1,3 млрд. Тоді найпопулярнішою маркою в Україні було Renault – зареєстрували 5,6 тис авто цього бренду. Також попитом користувалися Toyota і Kia.

Джерело RST.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти