Навіщо європейці клеять скотч на свої автомобілі

Як відомо, у багатьох країнах Європи автомобілісти обклеюють своїм машини скотчем. З боку виглядає все це щонайменше дивно. Саме час розібратися, для чого ці маніпуляції?

Зайдемо, як то кажуть, з козирів і відразу заявимо, що обклеюють свої автомобілі жителі країн Західної Європи зовсім не скотчем. Насправді це спеціальна плівка, яка продається в тамтешніх автомобільних магазинах. Призначення у неї всього одне – здійснювати захисну функцію. Коштує така плівка недорого, а ефект від неї досить відчутний. Використовують її європейці буквально «не від хорошого життя».

«Погане життя» в свою чергу полягає в широкому поширенні автомобілів. Найбільш гостро дана проблема стоїть, звичайно ж, у великих містах, мегаполісах з мільйонним населенням. Там найбільш висока ймовірність не тільки ДТП, але і всіляких дрібних подій, в першу чергу на парковці. Мова йде про подряпини та мікротріщини на кузові. У свою чергу захисна плівка багато в чому вирішує таку проблему.

Цікаво, що обклеюється плівкою не увесь автомобіль, а тільки найбільш уразливі його місця. Як правило, це опуклі елементи – дверні ручки, бічні дзеркала, бампери тощо.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти