Вертикальна лінія на бічному дзеркалі авто: для чого вона потрібна

На деяких дзеркалах заднього огляду можна без особливих зусиль помітити вертикальну риску, що йде впоперек усієї поверхні. Одні водії ламають голову над тим, для чого потрібна ця смужка. Інші вважають, що знають відповідь. Однак, як показує практика – останні дуже часто помиляються і думають зовсім не те, чим вона є насправді.

Багато автомобілістів напевно зауважували, що на деяких дзеркалах можна помітити дивну вертикальну смугу, що розділяє всю поверхню, що відбиває на дві частини. Найбільшою популярністю дані лінії користувалися у конструкторів в 1990-і роки. Сьогодні їх роблять все рідше, проте поки даний елемент в «раритет» не перетворився. Навіщо ж він потрібен?

Насправді це просто розділова смуга, яка знаходиться між двома дзеркалами. Якщо добре придивитися до відображення, то стане ясно – перед нами не одне дзеркало. Це легко зрозуміти, звернувши увагу на спотворення картинки між двома частинами. Мале дзеркало, як правило, спотворено так, щоб показувати зменшене зображення, але зі збільшеним кутом огляду. Така функція дуже корисна для водіїв, особливо при здійсненні маневрів, наприклад при перелаштуванні. Завдяки двома дзеркалам автомобіліст має можливість оглядати значно більшу ділянку дороги.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти