6 недоліків електрокарів, про які ніхто не хоче говорити

Пальне в Україні продовжить дорожчати

Важко назвати хоча б одного автовиробника зі світовим ім’ям, в лінійці моделей якого не знайшлося б електрокара. В останні роки спостерігається тенденція масового переходу на електрокари, які позиціонуються, як екологічно чисті автомобілі. Крім того, сучасні технології дозволили створити потужні електродвигуни, які не поступаються за потужністю своїм бензиновим і дизельним родичам. Також йдуть постійні розробки по збільшенню ємності батарей, що дозволяє значно збільшити запас ходу машин на електричній тязі, передає Твоя МАШИНА з посиланням на Автотему

Однак не всі автолюбителі з оптимізмом сприймають електрокари, адже інфраструктура електрозарядних станцій залишається слабо розвиненою, так й для зарядки батарей потрібен час, а це не завжди зручно.

Ми назвемо лише шість проблем електрокарів, про які воліють замовчувати прихильники екологічно чистих автомобілів.

  1. Виробництво акумуляторів для електрокарів пов’язане з великими труднощами, адже необхідні для них метали добуваються в різних частинах світу, а транспортування сировини справа дуже витратна.
  2. Вартість літію, який входить до складу літій-іонних батарей, що використовуються на електрокарах, постійно зростає, тому що попит на нього зростає, а даний ресурс не є поновлюваним. Головними експортерами літію є Австралія, Чилі, Аргентина, Китай і Зімбабве. Але літій не єдиний рідкісний метал, який використовується у виробництві батарей, а видобуток всіх матеріалів відбувається в неоптимальних умовах і шкодить навколишньому середовищу.
  3. Через кілька років буде гостро стояти питання утилізації використаних батарей, ресурс роботи яких обмежений. На даний момент немає компаній, які б забезпечили утилізацію відпрацьованих батарей, а це загрожує екологічною катастрофою.
  4. Якщо з ремонтом звичайного ДВЗ у власника не виникає питань, то поломка електромобіля може обернутися для власника серйозними фінансовими витратами. На звичайних СТО ремонтувати електрокари не будуть, а відправлять вас до дилера.
  5. Більшість автолюбителів утримуються від покупки електрокарів через занадто малий запас ходу. Якщо каністру дизельного палива або бензину можна взяти з собою в далеку подорож, то з електрокаром справи йдуть набагато складніше. Не завжди можна знайти навіть звичайну розетку, не кажучи вже про спеціалізовану електрозаправку. Тому різкої відмови від автомобілів з традиційними двигунами очікувати не варто.
  6. Багато прихильників електрокарів стверджують, що для зарядки авто на електричній тязі досить встановити на даху свого будинку сонячні батареї і з їх допомогою заряджати акумулятори. Однак не в усіх є власний будинок, та й сонячні батареї занадто дороге задоволення.
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти