Експерт розповів, чи можна уникнути штрафів з камер автофіксації за допомогою наклейок

Використання спеціальної плівки або наклейки, яка приховує номера, загрожує автовласникові відповідальністю у вигляді попередження або штрафу.

Про це в коментарі ГолосUA повідомив експерт «Європатруля» В’ячеслав Коновалов.

«Використання спеціальної плівки або наклейки, яка приховує номера, загрожує автовласникові відповідальністю у вигляді попередження або штрафу. Правоохоронці активно з цим борються. Адже будь-який поліцейський може зупинити водія і перевірити його транспортний засіб. Ще один засіб уникнути камер автофіксації – установка спеціального антирадара. Однак він дуже дорого коштує – кілька тисяч доларів. Тому простіше не порушувати ПДР в тих місцях, де встановлені камери», – сказав В. Коновалов.

За його словами, в поліції починають вибірково відправляти протоколи порушникам.

«Якщо взяти статистку перших днів по автоматичній фіксації ПДР, то було виписано 2400 протоколів при 58 тисячах порушень. Це говорить про те, що вони фізично не можуть впоратися, тому що дана цифра – це тільки 10% від кількості порушень. У поліції починають вибірково відправляти протоколи порушникам. Адже в деяких регіонах в патрульній поліції залишилося працювати від 12 до 15 осіб», – резюмував експерт.

Нагадаємо, за 5 днів роботи системи автоматичної фіксації порушень ПДР камери зафіксували понад 200 тисяч порушень швидкісного режиму.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти