Юрист розповів, що робити, якщо у вашого автомобіля з’явився «двійник»

Адвокат Максим Жданов розповів, що робити, якщо номер вашого автомобіля присвоїв так званий «двійник».

За словами правника, єдиним доказом легальності автомобілю є унікальний VIN-код, який збігається у документах і на самому транспортному засобі. У деяких випадках є недоречності із формулюванням в ухвалі суду, оскільки не можна було накладати арешт на автомобіль без зазначення VIN-коду. Потрібно було зазначити, що це автомобіль інший, а не справжній. А так може трапитися, що у базі буде висіти арешт за номерним знаком, пише ТСН.

«Якщо людина впевнена, що придбала автомобіль у салоні або має офіційний договір купівлі-продажу, то обов’язково потрібно сфотографувати VIN-код на автомобілі і у документах – сфотографувати це і надіслати клопотання/заяву/скаргу до слідчого або до суду з вимогою не накладати арешт на справжній автомобіль, а зазначити, що автомобіль-двійник не має до нього жодного стосунку і він не причетний до того, що хтось без його відома підробив його номерні знаки і свідоцтво про реєстрацію, взявши дані з бази автомобілів», – радить юрист.

Жданов говорить, що єдине, що можна зробити у разі виникнення такої ситуації – це звернення до суду.

«Суд накладає арешт, і суд його знімає. Тому, якщо власник транспортного засобу потрапив у таку ситуацію, йому необхідно звертатися до суду. Для цього краще найняти адвоката, або, якщо такої можливості немає – можна скористатися безоплатною правовою допомогою», – радить фахівець.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти