Уряд пропонує законопроект, що здатний ще збільшити вартість нових авто

Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект №8102, який регламентує процедуру захисту внутрішнього виробника від зростаючого імпорту товарів. Даний законопроект покликаний підвищити конкурентноздатність української продукції, шляхом збільшення податкового навантаження для імпортного товару. І хоча даний законопроект напряму не обумовлює застосування в конкретній галузі, але легко може бути застосованим автовиробниками України, повідомляє blyahar.info.

“Проект Закону розроблено з метою врахування інтересів усіх заінтересованих сторін в умовах змін економічного середовища, оскільки вітчизняні товаровиробники, імпортери та споживачі (користувачі), будь то великі компанії або малі та середні підприємства, повинні мати зручні та ефективні інструменти у своєму розпорядженні, коли ним завдається шкода внаслідок зростаючого імпорту або загрожує перспектива застосування захисних заходів.” – сказано в пояснювальній записці.

“Захисні заходи застосовуються протягом терміну і в такому розмірі, який необхідний для усунення значного часу і який сприяє адаптації галузі вітчизняного виробництва до конкуренції”, – йдеться в законопроекті. “Захисні заходи застосовуються протягом терміну і в такому розмірі, який необхідний для усунення значного часу і який сприяє адаптації галузі вітчизняного виробництва до конкуренції”.

Знаючи українські реалії, Асоціації автовиробників України не складе труднощів переконати Уряд ввести загороджувальні мита на авто, вироблені не в Україні, що приведе до ще більшого зростання цінників в автосалонах, які і так є одними з найвищих в Європі.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти