Жінки уважніші за кермом, ніж чоловіки – дослідження

Американські дослідження, проведені конторою Smith Lawyers, показали наскільки водії неуважні до дорожньої обстановки. Більше 70 відсотків автомобілістів у тій чи іншій формі відволікаються, перебуваючи за кермом. До того ж причини відволікання відрізняються за статевою ознакою, як передає ТСН.

Опитавши більше 2214 водіїв, дослідники виявили багато несподіваних засобів відволіктися від дороги, окрім мобільного телефону. Наприклад, виявилося, що чоловіки більше відволікаються від дороги, ніж жінки. Головним чином, вони набагато частіше дивляться на пішоходів, особливо привабливої зовнішності. Цей показник показав різницю в 260%.

Чоловіки на 22% частіше використовують свої смартфони під час водіння, а 74% частіше штовхають ногами. Крім того, чоловіче населення на 70% частіше дивиться відео під час керування авто.

Є й загальні показники. Так близько 60% всіх водіїв їдять і п’ють під час водіння. Хоча ще в 2014 році дослідження Lytx показало, що водії в 3,6 рази частіше можуть загинути під час їжі або пиття. Національна адміністрація безпеки дорожнього руху повідомляє, що будь-який метод відволікання від дороги підвищує ймовірність ДТП на 80 відсотків, і 65% викликів на дорозі пов’язані з відволікаючими факторами, враховуючи їжу або напої.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти