Унікальна Alfa Romeo, що простояла 35 років на підземній парковці, продали за 600 тисяч євро

Giulietta SZ була випущена тиражем 217 примірників

Alfa Romeo Giulietta SZ зразка 1962 року, що простояла 35 років на цокольному поверсі одного з будинків в Турині продали на аукціоні за 567 тисяч євро. Колишній власник автомобіля не зміг забрати автомобіль через зламаний вантажний ліфт.

Alfa Romeo Giulietta SZ, абревіатура від Sprint Zagato, випустили в кількості 217 екземплярів. Двомісну «берлінетту» з повністю алюмінієвим кузовом роботи Франко Скальоне представили в 1960 році на автосалоні в Женеві. Модель побудували на скороченому шасі Giulietta Spider і оснастили 1,3-літровим двигуном потужністю 100 кінських сил. Ательє Zagato допомогло зменшити масу моделі до 785 кілограмів, замінивши звичайне скло на плексигласове і встановивши дискові гальма замість барабанних.

Завдяки продуманій аеродинаміці і укороченій «хвостовій» частині Alfa Romeo Giulietta SZ могла розганятися до 200 кілометрів і обганяти автомобілі з більш потужними двигунами. Sprint Zagato успішно виступала в гонках і допомогла Alfa Romeo виграти Міжнародний чемпіонат виробників в 1962 і 1963 роках, а також ралі Франції в 1957-му.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти