Зеленський врятує “євробляхерів”: українцям даний другий останній шанс

Стало відомо, що власникам євроблях надали час до Нового року для легалізації своїх транспортних засобів.

Так, Верховна Рада підтримала законопроект українського лідера Володимира Зеленського за євробляхами.

Зокрема, нардепи відтермінували введення драконівських штрафів та конфіскацій транспортних засобів до Нового року.

За час, поки закон про санкції діяв, було складено 243 протоколу про порушення митних правил. У Зеленського підкреслили, що дана відстрочка буде останньою, а за цей час робоча група працюватиме над створенням законопроекту, який буде регулювати чіткі правила розмитнення.

У пояснювальній записці до проекту йдеться, що закон повинен допомогти створити правові передумови для розмитнення авто на іноземній реєстрації. Проте ніякої конкретики прийнятий закон не містить, крім самої відстрочки.

До того ж, драконівські штрафи знову набудуть чинності 1 січня 2020 року. За порушення транзитного режиму доведеться заплатити 170 тис. грн. Більш того, було посилено і режим тимчасового ввезення: документ дозволяє іноземцю ввезти автомобіль на термін до одного року. І якщо він захоче в’їхати в Україну довше, ніж на 30 днів, йому доведеться отримувати тимчасову держреєстрацію.

На думку авторів законопроекту, це дозволить перекрити одну з нелегальних схем ввезення машин в країну. За передачу автомобіля іншій людині загрожує штраф 34 тис. грн. Стільки ж доведеться заплатити за “таксування” на авто з єврономерами.

Право ввезти машину на іноземних номерах залишили і для громадян України. Але їм зможуть скористатися ті, хто проживає за кордоном. В цьому режимі можна ввезти лише один автомобіль. А ось за кожне наступне треба заплатити заставу у розмірі вартості розмитнення машини.

Слід підкреслити, що драконівські штрафи з 1 січня 2020 року будуть виписувати заочно. Якщо авто в режимі транзиту затримається в Україні на день, то штраф буде невеликий – 170 грн.; якщо в режимі тимчасового ввезення прострочити виїзд, штраф становитиме 850 грн. За умови, що власник “прострочив” від 20 до 30 днів, то штраф становитиме 85 тис. грн.; затримка більш ніж на 30 днів – 170 тис. грн. та конфіскація автомобіля. Такий же штраф передбачений за розбирання євробляхи на запчастини.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти