Водіям дозволять їздити без документів

Кабінет міністрів України прийняв постанову про впровадження електронного посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу та підтримав проєкт закону про спрощення процесу присвоєння та видачі номерних знаків.

Про це повідомляє Твоя МАШИНА з посиланням на Урядовий портал.

Електронні посвідчення водія, техпаспорт та багато іншого. Сьогодні Уряд ухвалив низку рішень, які дозволять запустити такі он-лайн-послуги вже незабаром. Це експериментальний проект, надалі буде розширюватися перелік цифрових послуг.

«Ми в Уряді  хочемо, щоб державна система працювала для людей. Не заважала, а полегшувала життя українцям», – прокоментував Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Одними з перших елементів «держави в смартфоні» буде запровадження онлайн-сервісів державних послуг для водіїв у тестовому режимі. Вже незабаром у рамках проекту «Дія» запрацює мобільний додаток з цими послугами.

Це значить, що абсолютно всі водії можуть не носити з собою права кожен день, а власники автомобілів ще і техпаспорти. Це на першому етапі. Потім зробимо так, що і невласники автомобілів зможуть показати техпаспорт в додатку.

«Наша мета – до 2024 року усі послуги перевести в он-лайн», – наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.

Крім того, уряд ухвалив законопроект, який дозволить замовляти номери на авто через інтернет у будь-якого виробника.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти