Jaguar Land Rover розробить автомобіль на паливних елементах

Британський автовиробник оцінює перспективи і починає розробку нового позашляховика на водневих паливних елементах.

Інженери Jaguar Land Rover приступили до розробки транспортного засобу на водневих паливних елементах в рамках фінансованої урядом програми, інвестиції в яку вкладуть 73,5 млн фунтів стерлінгів. Програма спрямована на скорочення викидів вуглецю.

Jaguar Land Rover працює над новою технологією, що отримала назву Project Zeus, з рядом британських партнерів, включаючи Delta Motorsport, Marelli Automotive Systems і UKBIC. Проект знаходиться в зародковій стадії і розрахований на кілька років, протягом яких всі чотири компанії будуть брати участь в оцінці, аналізі та розробці водневих технологій. Такий метод дозволить набагато швидше вивести технологію на ринок, ніж якби JLR самостійно її впровадила.


«Працюючи з науково-дослідними та галузевими партнерами світового рівня, Jaguar Land Rover розробляє прототип транспортного засобу на водневих паливних елементах. Проект забезпечить концепцію позашляховика преміум-класу з нульовими викидами вихлопних газів з такими атрибутами, як великий запас ходу, швидка заправка, буксирування, позашляхові можливості і характеристики при низькій температурі», – йдеться в документі, випущеному Міністерством бізнесу, енергетики і промислової стратегії.

JLR звернув свою увагу на транспортні засоби на водневих паливних елементах незабаром після запуску свого першого електричного позашляховика Jaguar I-Pace. Проект допоможе забезпечити значне зростання і потенціал в розробці і виробництві електромобілів на паливних елементах, забезпечуючи конкурентну перевагу в області інтелектуальної власності та ланцюжка постачання для Великобританії, вважають в компанії.

З огляду на ранні етапи проекту, неясно, коли автомобіль на паливних елементах буде запущений і чи буде модель випускатися під брендами Jaguar або Land Rover.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти