Водій Tesla заснув за кермом на швидкості 140 км/год, а автопілот самостійно тікав від поліції

Канадська поліція повідомила про курйозний і потенційно небезпечний випадок, який закінчився благополучно. Дорожній патруль отримав повідомлення про легковик, який рухається з перевищенням швидкості. Коли екіпаж наздогнав машину, з’ясувалося, що вона їде сама – водій і пасажир сплять.

Автомобілем виявилася Tesla Model S 2019 року випуску. Обидва передніх сидіння були повністю відкинуті, тому з боку поліцейським здалося, що в машині нікого немає. Легковик рухався зі швидкістю 140 км/год при максимально дозволених 110 км/год на шосе біля міста Понока в Канаді. Цікаво, що коли поліцейська машина наздогнала Tesla, та автоматично прискорилася до 150 км/год.

Переслідувавший електрокар сержант поліції Даррін Тернбулл розповів CBC News, що за 23 роки служби ніколи не бачив подібного. Втім, додав він, раніше і настільки розумних машин не існувало. Однак в поліції відзначили, що, незважаючи на впроваджувані смарт-асистенти в нових автомобілях, водій як і раніше зобов’язаний контролювати управління машиною.

Нарешті машину вдалося зупинити. Водієм виявився 20-річний хлопець. Його позбавили водійських прав на добу за водіння в стомленому стані, але потім проти молодої людини висунули звинувачення в небезпечному водінні. Інцидент стався ще 9 липня, проте поліція повідомила про нього лише зараз.

Читайте також: Власники Tesla Model X повідомили про серйозний дефект електрокара

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти