В Україні стали частіше купувати автомобілі з гібридними установками

У 2017 році на українському ринку активно набирали популярність дизельні і гібридні нові авто, проте продажі нових електрокарів просідають (попит на електромобілі з пробігом при цьому зростає). Лідерами ринку, проте, залишаються машини, що працюють на бензині: їм належить 53,3% загального обсягу продажів (у 2017-му їх частка становила 53,8%). Найпопулярнішою моделлю українського ринку з бензиновим двигуном за підсумками 11 місяців стала Skoda Octavia: її вибрали 2 080 покупців, передає AUTO.RIA.com.

Автомобілі з дизельними двигунами впевнено утримують другу позицію на українському ринку нових легкових авто з часткою в 38,8%, яка збільшилася на 1% відносно минулого року. Локомотивом категорії став дизельний варіант кросовера Kia Sportage, вибір на якому зупинили 2 431 осіб.

Автомобілі, оснащені ГБО, охопили 5,1% ринку. Рік тому їх частка становила майже 7% – позначається поступова відмова імпортерів від поставок машин з заводським ГБО на користь встановлення обладнання в Україні авторизованими дилерами (в силу курсової різниці цей варіант вигідніше). Тут пальма першості належить вітчизняному ЗАЗ Сенс – 253 шт. Найінтенсивніший ріст частки ринку (з 0,7% в минулому році до 2,3% в 2017-м) в Україні показали … гібридні машини. Бестселером серед таких став кросовер Totyota RAV-4, його результат – 911 продажів.

Серед повноцінних електрокарів лідером українського, як і світового ринку, залишається Nissan Leaf: 198 нових авто продані в нашій країні за підсумками 11 місяців (скромні 0,5% ринку нових авто). У минулому році їх частка становила 0,9%, але в 2017-му увагу шанувальників “зеленого” транспорту залучали в основному електромобілі з пробігом.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти