Розробки українських автовиробників мають величезний потенціал

Україна має інноваційний потенціал, зокрема, у автомобілебудуванні. Водночас технологічний розвиток потребує наявності урядових програм для створення сприятливого виробничого клімату. Про це йдеться в повідомленні прес-служби корпорації «Богдан», пише ТМ.

«Українські автовиробники можуть запропонувати новітні інноваційні розробки. До прикладу, «Богдан» минулого року випустив першу українську електровантажівку для данської компанії. Однак подібні напрацювання наразі залишаються цікавими лише закордонним замовникам. Як наслідок, Україна втрачає позиції у рейтингу найбільш інноваційних країн світу, оскільки автомобілебудування не знаходить підтримки у держави», – зазначають у компанії.

У «Богдані» наголосили, що підтримка галузі повинна розпочинатися ще з освітнього рівня – держава має заохочувати абітурієнтів обирати профтехнапрямки та гарантувати якісне навчання та працевлаштування з гідною зарплатою. Також урядові програми підтримки мають зосереджуватися на збільшенні держзамовлень у вітчизняних компаній. Ці кроки припинять трудову міграцію, сприятимуть розвитку автомобілебудування, а отже прискорять ріст економіки.

Нагадаємо, минулого року працівники Луцького ДП «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» звернулися у листі до Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна із проханням посприяти розвитку вітчизняної промисловості, зокрема автомобілебудуванню. Трудовий колектив підприємства звернув увагу на те, що потужності українського виробника можуть працювати на забезпечення потреб держави у якісному європейському транспорті. Працівники заводу наголосили, що автобудівництво є вагомим джерелом прибутку для державного бюджету та займає третє місце у структурі українського експорту за кордон.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти