Чому водійське сидіння потрібно піднімати якомога вище

Усім майбутнім водіям в автошколі розповідали про правильне положення тіла під час водіння авто. У реальному ж житті мало хто знає, як правильно відрегулювати водійське сидіння.

З точки зору зручності і безпеки управління автомобілем найкраще піднімати (при наявності такої можливості) водійське крісло вище – щоб між головою і дахом залишалась мінімальна відстань. Пояснимо, чому так.

Перш за все, при високо встановленому сидінні набагато простіше налаштувати робоче місце водія правильно, так щоб нічого не заважало процесу управління. Ще з автошколи початківцям втовкмачують, що водій повинен сидіти з мінімальним відхиленням тіла назад, а не «лежати» за кермом. Його руки при хваті за кермо в положенні «на 3 та на 9 годину» повинні бути злегка зігнуті в ліктях.

Права нога при натисканні педалі в гальма «в підлогу» повинна бути злегка зігнута в коліні тощо. При цьому очі водія повинні перебувати вище лінії капота. При низькому розташуванні сидіння виконати усі ці вимоги практично неможливо. Тобто, правильно кермувати вдасться лише при високо піднятому кріслі.

Підняте «на максимум» крісло хоч на трохи, але покращує оглядовість. Навіть якщо зайві пара сантиметрів вгору не особливо сильно допомагають реально, то чисто психологічне «високо сиджу – далеко дивлюся» часто відіграє важливу роль.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти