Яку небезпеку приховують сонцезахисні козирки

Сонцезахисні  козирки в автомобілі – річ настільки буденна і звична, що багато хто навіть і не підозрює, що цей аксесуар може бути доволі небезпечним.

Сонцезахисний козирок служить для того, щоб при яскравому сонці, особливо ближче до вечора, коли воно хилиться до обрію, захистити очі водія і переднього пасажира. В іншому випадку, яскраві сонячні промені засліплять водія. Як результат – можна потрапити в халепу.

Ще одна корисна функція козирка – вмонтоване дзеркальце. У більш дорогих автомобілях воно оснащено підсвічуванням та має захисну «шторку». Ось про функції цієї самої заслінки хотілося б поговорити детальніше.

Дзеркало у козирку, на жаль, виготовлене зі скла – того, що дуже добре б’ється. Тобто, якщо авто потрапить навіть у незначну ДТП, то є великий ризик отримати осколочні поранення від безпечного на перший погляд дзеркальця.

Тому перед початком руху, завжди необхідно перевірити цілісність дзеркала і при можливості закрити його заслінкою. Інакше, при сильному зіткненні, гріш ціна усім подушкам безпеки, які не зможуть врятувати ваші очі і обличчя від битого скла.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти