Фахівці розповіли, чому не варто покривати кузов автомобіля захисною плівкою

На сьогоднішній день існує величезна кількість автомобілістів, які глибоко переконані в тому, що плівка, надіта на кузов автомобіля, може допомогти захистити його від дрібних подряпин і пошкоджень. Нібито, вона здатна захистити машину від не надто акуратних пішоходів і навіть дрібних ДТП. Втім, насправді захисною плівкою краще взагалі не користуватися і ось чому.

Стосується це як засобів з рідкої гуми, так і засобів з вінілу. Головна небезпека і проблема полягає в тому, що процес нанесення цієї самої захисної плівки не позбавлений різного роду «ускладнень».

Отже, по-перше, наносити захисну плівку можна тільки на ідеальний кузов – позбавлений будь-яких ушкоджень зі свіжим лакофарбовим покриттям. Якщо під плівку потрапить ділянку з дефектом, що буває в 9 з 10 випадків, вже через кілька тижнів він перетворитися на потужний осередок корозії.

По-друге, не варто наносити захисні плівки у неперевірених майстрів. На жаль, в наш час багато «гаражів», що пропонують подібні послуги, намагаються економити на якості використовуваного матеріалу. Як підсумок, захисне покриття майже не справляється зі своїми прямими обов’язками. Більш того, низькоякісні, дешеві плівки вкрай вразливі до високої температури і можуть стати непридатними навіть від банальних літніх сонячних променів.

По-третє, перед початком робіт слід переконатися, що використовуються засоби, які сумісні з лакофарбовим покриттям і кузовом вашого авто.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти