Повернення техогляду: як готувати автомобіль

У 2022 році в Україні планують відновити техогляди для всіх автомобілів. Багато українців за останні роки відвикли від них. Сьогодні ми розповімо, що доведеться виправляти в авто, якщо техогляд знову стане обов’язковим.

Двигун

Автомобіль не пройде техогляд, якщо рівень викидів шкідливих речовин не відповідає екологічним нормам. Техогляд ви теж не пройдете, якщо механік виявить протікання масла, акумуляторної рідини або антифризу.

Якщо з ладу вийшов каталітичний нейтралізатор відпрацьованих газів, або якщо з якихось причин його зняли, то відновити цей пристрій буде коштувати досить дорого. Але це доведеться зробити. В іншому випадку гарантована занадто велика токсичність вихлопних газів.

Гальма

Під час техогляду особливо ретельно перевіряють роботу гальмівної системи. Якщо механіки виявлять навіть найменшу невідповідність нормам Технічного регламенту, техогляд вам не пройти. Тому краще заздалегідь перевірити на СТО стан гальм і гальмівних колодок. При виявленні яких-небудь несправностей їх потрібно негайно усунути.

Фари і габарити

В правилах дорожнього руху чітко розписано, які вимоги пред’являються до освітлювальних приладів машини. Прилади зовнішнього освітлення повинні бути цілими і чистими. Ви не пройдете техогляд з фарами, у яких невідповідні лампи, з тонуванням, плівкою. Краще заздалегідь привести фари і габарити в належний стан.

Двірники і омивачі скла

Зверніть увагу на двірники. Вони повинні працювати належним чином. Якщо деталь для очищення скла вказана в документах, її не можна прибирати.

Колеса

Судячи з усього, під час техогляду будуть перевіряти не тільки стан шин (знос, порізи, термін придатності), але і їх відповідність заводських величинами. Авто не пройде техогляд, якщо виявлять проблеми з колесами.

Аптечка і вогнегасник

Кожен водій знає, що в машині повинні бути аптечка і вогнегасник, але деякі чомусь про них забувають. Бувають випадки, коли аптечка є, але в ній не вистачає необхідних ліків. Або у ліків давним-давно закінчився термін придатності. До проходження ТО потрібно усунути ці недоліки.

Питання про повернення обов’язкового техогляду для легкових автомобілів в Україні поки ще остаточно не вирішено. Законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, передбачає його введення у 2022 році. Приймуть чи ні законопроект – поки сказати важко. Але, незважаючи на це, підтримувати автомобіль в хорошому технічному стані потрібно завжди.

Джерело today.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти