Українець створив позашляховик-амфібію з мангалом і танцполом (ВІДЕО)

Українець побудував машину-амфібію, яка на суші здатна долати схили в 60 градусів, а на воді перетворюється в плавучий пляж з мангалом і танцполом. Тепер ентузіаст мріє перевести своє творіння на «Євро-5» і зареєструвати.

Порадував батька, завершивши його справу

«Дуже часто мій автомобіль плутають з ЛуАЗ, – розповідає autonews.ua киянин Олег Кузнєцов. – Напевно, збиває з пантелику зовнішній вигляд. Багато хто знає, що є армійська модифікація ЛуАЗ, з якою моя машина трохи схожа, і думають, що вона на його базі. Але насправді це саморобна конструкція».

Проектування і будівництво автомобіля-амфібії почав ще батько Олега Кузнєцова Олександр, який за радянських часів керував автомобільним гуртком при ПТУ. Щоб мрія батька здійснилася, син витратив кілька років в майстерні.

Що це за диво і з чого виготовлено

Автомобіль зроблений на базі агрегатів від УАЗа, двигун об’ємом 2,4 літра від ГАЗ-24, роздавальна коробка – від ГАЗ-69, а радіатор – від ЗІЛ-130. «Всюдихідні» колеса взяті від УАЗа. Від УАЗа також взяті ресори. Гвинт узятий від катера «Стріла». Редуктор гвинта, який штовхає машину на воді, саморобний.

Фішкою автомобіля є перероблена роздатка. У неї доданий третій вал відбору потужності, який йде на редуктор гвинта.

Для виготовлення корпусу використовувався чорний метал товщиною 2 мм. Що стосується видалення води, що потрапила в салон «судна» під час купання, то в машині є спеціальний дренажний кран – через нього можна випустити воду після «водних прогулянок».

«На воді машина дуже стійка за рахунок низького центру ваги. Перевернути її практично неможливо. Під час випробувань на воді двоє людей ставали на борт і розгойдували її – привернути не реально. Так само дуже комфортно машина відчуває себе на суші – це позашляховик з повним приводом, так що я з легкістю на ньому долаю кручі з підйомами в 60 градусів, при чому, по піску», – розповідає власник.

На даху автомобіля міцний багажник, на якому без побоювань можуть стояти кілька людей. А в салоні – стереосистема з підсилювачем і «морськими» динаміками, які не бояться води. Все це робить з амфібії своєрідну «дискотеку на колесах».

«Ми використовуємо машину для відпочинку. Я виїжджаю на воду і цілий день перебуває на водоймі. Всі відпочивають, купаються, стрибають. Ззаду ставимо мангал. Хто на даху-подіумі танцює, хто на капоті засмагає. Ну і виїжджаємо на ній риболовлю», – каже Олег Кузнєцов.

Вартість автомобіля без урахування праці автор оцінює в $ 10 тис.

 

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти