Mazda хоче відродити свій роторний спорткар

Глава Mazda заявив, що в компанії всі мріють про новий роторний спорткар, але поки фірма не може дозволити його собі з точки зору бізнес-показників.

Mazda вже офіційно підтвердила, що відродить роторні двигуни. На жаль, мова йде не про повноцінну силову установку для нового спорткара – наприклад, Mazda RX-9, а тільки про генератор для гібридної моделі.

Незважаючи на це в Mazda не виключають і появи коли-небудь нового роторного спорткара. Глава фірми Акіра Марумото в інтерв’ю Automotive News такої можливості не підтвердив, але і не спростував:

Ми зараз не в тій ситуації, коли можемо дозволити собі випуск машини з роторним двигуном. Одне з моїх завдань – зробити так, щоб з точки зору бізнесу це стало для Mazda можливо. Всі ми мріємо про це і хотіли б втілити свою мрію в реальність“.

При цьому відсутність будь-яких однозначних заяв залишає для всіх фанатів роторних двигунів і спорткарів Mazda шанс, що коли-небудь лінійка роторних моделей марки відродиться серійною машиною за мотивами одного з недавніх концепт-карів.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти