7 спортивних автомобілів СРСР, які дадуть фору західним моделям (ФОТО)

У кожній країні, де колись починала розвиватися автомобільна промисловість, даний процес був нерозривно пов’язаний з появою спортивних і гоночних автомобілів. Винятком не став і Радянський Союз, де такі машини робили протягом всієї історії країни. Ось лише деякі, найбільш цікаві з тих, що з’явилися в той час.

1. Гоночні ГАЗи

Перші радянські гонки пройшли в 1937 році на Житомирському шосе під Києвом. Змагалися учасники на саморобних автомобілях, зібраних на базі застарілих шасі ГАЗ-А зі старими V4-двигунами. Початок був покладений, проте швидкісний рекорд цих перегонів не зміг дотягнути навіть до показника, встановленого за часів Російської Імперії.

2. ЗІС-101А-Спорт

Даний автомобіль був сконструйований трьома інженерами Московського заводу імені Сталіна в 1938 році на базі кращого на той момент радянського автомобіля ЗІС-101. Правда, вибір для спортивного авто був все-таки не найкращим, адже 101-й важив 2,5 тонни. Втім, це не завадило автомобілю сподобатися верхівці радянського політбюро.

3. ГАЗ-СГ1

Істотно допрацьована модель радянського спортивного автомобіля отримала назву «Перемога-Спорт» та була зроблена на базі автомобіля ГАЗ. Автомобіль вийшов неймовірно легким, всього 1,2 тонни. Розганялась машина до 190 км/год. Всього було створено п’ять таких автомобілів.

4. «Зірка»

Ця гоночна машина стала першим радянським автомобілем, побудованим спеціально для спортивних змагань. Їздила вона, до речі, на мотоциклетному двигуні, який розганяв її до 139,6 км/год. Домогтися такого показника вдалося за рахунок значного зменшення маси.

5. Сокіл-650

Даний автомобіль був сконструйований після війни, спільно з німецькими інженерами. Це був перший радянський гоночний автомобіль класу «Формула-2». Над його створенням працювали інженери проекту Auto-Union. Їх гоночні автомобілі підкорювали європейські треки ще до війни.

6. ГАЗ Торпедо

Автомобіль повністю оригінальної конструкції. Його краплеподібний кузов був зроблений з авіаційних матеріалів. Завдяки цьому вага машини становила усього 1,1 тонни. Завдяки винятковій аеродинаміці, авто розігналось на треку до 191 км/год.

7. ГАЗ-ТР

Цей турбореактивний радянський автомобіль, який був побудований в 1954 році. Машина була обладнана двигуном від винищувача МіГ-17, потужністю 1 000 кінських сил. Максимальна швидкість руху такого авто сягала 700 км/год.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти