Opel представив електричний Vivaro-e

Уже з появою Opel Vivaro нинішнього покоління стало ясно, що фургон в підсумку стане повністю електричною версією. Цей електричний Vivaro-e тепер представлений світу.

На початку минулого року Opel Vivaro розірвав свої зв’язки з Renault, що, звичайно, було пов’язано з поглинанням Opel компанією Groupe PSA. На презентації нового Vivaro виробник вже вказував, що також буде електричний варіант, Vivaro-e. Цей фургон більше не має ніяких секретів: Opel відкриє книги замовлень Vivaro-e в червні, а перші екземпляри повинні бути доставлені клієнтам цього літа.

Зовні Vivaro-e це в основному простий Vivaro. Електричний фургон можна відрізнити від своїх дизельних побратимів виключно за його типом і лючком для зарядки на лівій передній панелі. Звичайна кришка паливного бака ззаду зліва не знімається.

Перший повністю комерційний автомобіль Opel у всіх комплектаціях оснащений електродвигуном потужністю 136 к.с. і 260 Нм, який приводить в рух передні колеса. Цей агрегат також працює на електричних версіях Opel Corsa, Peugeot 208, DS 3 Crossback і 2008. Opel пропонує на вибір два акумулятори: ємністю 50 кВт*год, що забезпечує запас ходу по циклу WLTP у 230 кілометрів, і на 75 кВт*год, що збільшує діапазон до 330 кілометрів.

Найменша акумуляторна батарея може бути заряджена до 80% своєї ємності за 30 хвилин за допомогою зарядного пристрою постійного струму потужністю 100 кВт. У версії з акумуляторною батареєю потужністю 75 кВт*год для цього вам буде потрібно трохи більше ніж 15 хвилин. Vivaro-e може працювати не тільки з зарядним пристроєм 7,4 кВт, але і з трифазним зарядним пристроєм 11 кВт, доступним за додаткову плату.

Як і версії з дизельним двигуном Vivaro-e доступний в трьох довжинах: S, M і L. Довжина S становить 4,6 метра, а обсяг завантаження – 4,6 куб. м. Цей обсяг може бути збільшений до 5,1 кубічних метрів за допомогою опції наскрізного завантаження під сидінням пасажира. Це створює максимальну довжину навантаження 3,32 метра. Версія M довжиною 4,95 метра забезпечує до 5,8 кубометра (з завантажувальним люком), а обсяг завантаження варіанта L довжиною 5,3 метра становить 6,6 кубометра (з завантажувальним люком). Максимальна довжина навантаження версії M становить 3,67 метра, а S – не менше 4,02 метра. Як і звичайний Vivaro, Vivaro-e буде доступний з трьома компонуваннями кабіни. Корисне навантаження становить 1275 кг, а гальмівна буксирна вага – 1000 кг.

Vivaro-e має розсувні двері з електроприводом по обидва боки кузова, які можна відкрити простим рухом ноги. З точки зору безпеки, Opel постачає Vivaro-e з різними датчиками, які використовують такі системи, як помічник водіння по смузі руху, проекційний дисплей, розпізнавання дорожніх знаків, асистент втоми, напівадаптівний круїз-контроль і запобігання зіткнень з функцією гальмування. Камера заднього виду є опціональною. Крім того, Opel пропонує великий 7-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи, апаратного та програмного забезпечення з підтримкою Apple CarPlay і Android Auto.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти