Нові моделі Mercedes S-класу, оснащені 3D-дисплеями, будуть підтримувати AR

Кінських сил більше недостатньо, щоб бути кращим — в нових авто Mercedes з’являться 3D-дисплеї.

Нове покоління S-класу від Mercedes побачить світ тільки у вересні цього року, однак, як це часто буває, подробиці про нього з’явилися в мережі за кілька місяців до анонсу. Згідно з останніми витоками, лінійку Mercedes 2021 року оснастять новою версією системи Mercedes-Benz User Experience (MBUX) з підтримкою AR-технологій і 3D-дисплеїв.

Основою мультимедійної системи MBUX стане 12,8-дюймовий OLED-дисплей з тактильною віддачею Haptic Feedback, однак за бажання керування автомобілем можна здійснювати і голосовими командами.

Автомобілі оснастять декількома камерами, спрямованими всередину салону для допомоги пасажирам. Так, наприклад, коли людина, повернувшись назад, буде шукати щось на пасажирському сидінні, в машині автоматично загориться світло. Авто зможе підказати, де знаходиться аптечка, якщо зрозуміє, що водій або пасажир перебуває в жалюгідному стані.

Найбільш інноваційними будуть дисплеї, що знаходяться за кермом. Крім того, що користувач зможе вибирати слушну для себе тему спідометра, з’явиться можливість включити 3D-режим. Тривимірність зображення буде досягатися за рахунок складної системи пікселів і апертурних ґрат, що дозволить різним очам бачити різну картинку. Ймовірно, технологія буде схожа на ту, що використовувалася в Nintendo 3DS. Встановлена за кермом камера буде рухати зображення в залежності від погляду користувача, що тільки посилить 3D-ефект.

У продаж Mercedes S-класу нового покоління надійдуть лише в 2021 році. Більше подробиць про авто компанія планує розкрити в найближчі тижні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти