В Ізраїлі тестують електричну дорогу, яка заряджає електромобіль під час їзди

В Тель-Авіві оголосили про пілотну програму, мета якої – допомогти визначити, чи може електрична дорога, яка може заряджати електромобілі на ходу, стати довгостроковою альтернативою типовим станціям, встановленим в певних місцях, повідомляє Твоя МАШИНА посилаючись на Аutoevolution.

Вперше оголошена не менше трьох років тому, концепція дороги, яка може заряджати електричний громадський транспорт, не нова, і ElectReon, компанія, яка буде забезпечувати інфраструктуру в Тель-Авіві, також проводить аналогічні випробування в Німеччині.

Ця нова пілотна програма включатиме установку 600-метрової системи підзарядки, яка буде розміщена під двокілометровим автобусним маршрутом між залізничним вокзалом Тель-Авівського університету і терміналом Клацкіна в Рамат-Авіві.

Ідея дуже проста: в системі зарядки використовуються мідні котушки, встановлені під дорогою що підключаються до електрики, а спеціальний приймач, розташований під автобусом, приймає енергію і відправляє її «безпосередньо на двигун і акумулятор». За словами ElectReon, потрібен спеціальний акумулятор, але, з іншого боку, такі транспортні засоби зможуть поліпшити свою автономність без необхідності зупинятися для зарядки.

Влада Тель-Авіва-Яффо сподіваються, що ця система може бути розширена на більшу кількість маршрутів по місту, хоча зараз все залежить від результатів цієї пілотної програми.

Однак переваги більш ніж очевидні. Перш за все, електрична дорога усуває необхідність підзарядки, тим самим усуваючи один з найбільших недоліків електромобілів. Для громадського транспорту це означає нульовий час простою, оскільки автобуси можуть просто працювати стільки, скільки необхідно, при наявності постійного джерела енергії.

Потім ця реалізація усуває необхідність в зарядній станції і дозволяє встановлювати батареї меншого розміру в автомобілі і автобуси, що замість цього дозволяє використовувати доступний простір для інших цілей.

З іншого боку, витрати, ймовірно, будуть досить великими, оскільки владі просто потрібно буде прокласти підземні кабелі на цих дорогах, тому безперечно буде цікаво подивитися, що доведуть тести, це хороше довгострокове вкладення чи ні.

Читайте також: Volkswagen презентував свій перший електрокросовер ID.4

Джерело autoevolution.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти