Mercedes-Benz анонсував шість нових електромобілів

Компанія Mercedes-Benz анонсувала розширення електричної лінійки і повідомила про появу в найближчі роки 6 нових моделей. Мова йде в тому числі про ліфтбек EQS і його крос-варіант, а також компактах EQA і EQB.

За словами автовиробника, першим з’явиться EQA – електричний варіант GLА. Його виробництво почнеться до кінця 2020-го. Прем’єру кросовера збиралися провести ще в 3-му кварталі, але через пандемію ринковий дебют довелося трохи відкласти. Далі з’явиться EQB, причому обидва позашляховика будуть зібрані на електрифікованому варіанті передньопривідної платформи MFA2.

Тим часом ліфтбеку EQS і наступним моделям дістанеться нова електрична платформа MEA (Modular Electric Architecture). Її архітектура дозволить домогтися високої варіативності, тому з набору стандартизованих модулів і окремих компонентів можна зібрати основу з різною колісною базою, колією і тяговою батареєю. Першим платформу випробує EQS, який вже проходить ресурсні випробування на території технологічного центру в комуні Іммендінген.

Про силову установку електричного автомобіля як і раніше немає ніякої інформації, але відомий запас ходу – 700 км по циклу WLTP.

Збірка електричних ліфтбеків буде налагоджена в Німеччині, на «заводі майбутнього» Factory 56 в Зиндельфингене. Там же випускається новий S-Class. Тягові батареї будуть поставляти з підприємства, яке розташоване в районі Унтертюркхайме на сході Штутгарта. Все це є частиною стратегії Ambition 2039, згідно з якою Mercedes-Benz стане CO₂-нейтральним менш ніж за двадцять років.

Разом з тим до 2030 року більше половини реалізованих «Мерседесів» повинні бути гібридами і електромобілями. Допоможуть в досягненні мети серійний кросовер EQC і вен EQV, компанію яким складуть EQA, EQB, EQS (ліфтбек і кросовер), до того ж моделі з індексами EQE.

Читайе також: У власника «Tesla» розвалилася підвіска під час руху по автобану

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти