Електромобілі та гібриди заощаджують 50% на обслуговуванні та ремонті

Електромобілі та гібриди заощаджують 50% на обслуговуванні та ремонті, з’ясували в Consumer Reports, пише Твоя МАШИНА.

При покупці електромобілі та гібриди коштують дорожче, ніж бензинові моделі, але витрати на технічне обслуговування і ремонт в два рази нижче протягом терміну їх служби. Про це заявили експерти Consumer Reports, які провели аналіз, зроблений з використанням даних досліджень надійності за 2019 і 2020 роки.

Були вивчені тисячі автомобілів з електричними і бензиновими двигунами, і результати показали величезну різницю у вартості обслуговування електричних, гібридних і бензинових автомобілів. В середньому це на 50% на користь електрифікованих моделей, і ця цифра відноситься до пробігу 320 000 км.

Consumer Reports збирається опублікувати повні дані свого дослідження, в якому порівнюються дані про витрати на володіння електричними і бензиновими автомобілями. Дослідження також показало, що гібриди і електромобілі виділяють на 60% менше шкідливих викидів, ніж автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння.

За словами Гейба Шенера, заступника директора Центру автомобільних випробувань Consumer Reports, різниця пояснюється тим, що електромобілі не вимагають такого догляду, як стандартні моделі.

«Крім менших витрат на технічне обслуговування і паливо, електромобілі та гібриди забезпечують краще прискорення і більш ефективні», – сказав Шенера.

Дані Consumer Reports показують, що при пробізі в 200 000 миль вартість гібридного і електромобіля складає 3 центи за милю, а модель з бензиновим двигуном – вдвічі більше – 6 центів. В даному випадку цікаво те, як споживча організація розраховувала рівний показник для гібридів і електромобілів, оскільки перші мають двигун внутрішнього згоряння, а витрати на їх ремонт і обслуговування повинні дорівнювати витратам на автомобіль з двигуном внутрішнього згоряння.

Читайте також: Названі 4 основні міфи про механічну коробку передач

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти