Як правильно проїжджати калюжі і яка глибина критична для авто

На зміну літній спеці час від часу приходять зливи. Як форсувати вулицю на авто, якщо вона перетворилася на річку, підкаже Твоя МАШИНА.

Насамперед слід оцінити «водойму»: якщо там примудрилися вже потонути кілька позашляховиків, то «переплисти» таку калюжу можна тільки на човні. Або – на вантажівці КрАЗ.

Якщо нічого з вищеописаного під рукою не виявилося – сміливо розвертайтеся. Шукайте шляхи об’їзду. Кращий спосіб дати точну оцінку цьому неподобству – перевірити самому. Мокрі ноги – не найгірші наслідки потопу.

Автовиробники рідко пишуть максимально допустиму глибину занурення для легкових автомобілів – це справа позашляховиків – але одне правило, яке застосовується до всіх, є: все, що вище колеса, небезпечно для автомобіля.

Залиті свічки і акумулятор, генератор і стартер, мокрий салон і вода у фарах – це ще «квіточки».

Від невмілої спроби «взяти глибину» може трапиться «гідроудар», лікувати який дорого і складно. Умільці, що залітають у воду на повному ходу, піднімаючи хвилі бризок, просто не бачили ще рахунків за ремонт. Тому краще сім разів відміряти і лише потім один раз проїхати.

Переконавшись в допустимій глибині калюжі, можна акуратно і повільно її взяти: плавно, на «рівному газу» і «прямих» колесах, в’їжджаємо у воду і поступово долаємо водну перешкоду. Головне тут – не боятися і робити все впевнено.

Наше завдання – штовхати хвилю перед собою, не даючи їй обрушитися на капот, заливаючи тендітну електроніку і проводку сучасного високотехнологічного автомобіля. Залитий блок керування двигуном, наприклад, легко обійдеться у кілька сотень зелених, залежно від моделі авто.

Кращий спосіб уникнути проблем з водою – об’їхати калюжу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти