Названо ТОП-8 причин купити вживане авто: справа не тільки в ціні

Автомобільні експерти назвали кілька переваг вживаного автомобіля, які змусять задуматися перед покупкою нової машини.

Причини, через які вигідніше купувати автомобіль, що був у користуванні, опубліковано на сайті “ТопЖир”, інформує Твоя МАШИНА.

Переваги покупки вживаного автомобіля:

Амортизація

Давайте будемо чесні – машини знецінюються. За деякими видатними винятками покупка нового автомобіля в якості інвестиції – погана ідея. Автомобілі служать все довше і довше, але вони як і раніше втрачають більшу частину своєї вартості на ранніх етапах експлуатації. Хоча деякі моделі краще переносять амортизацію, ніж інші, більшість покупців можуть очікувати, що новий автомобіль втратить до 50% своєї вартості протягом трьох років після виходу з партії. Незважаючи на всі пільги, які поставляються з новими автомобілями (гарантії, безкоштовне обслуговування, низьке фінансування), неминучий закон амортизації залишається значними витратами і прекрасною причиною купувати старі автомобілі.

Більше автомобілів за ваші гроші

Саме тут покупка вживаної машини може бути набагато краще, ніж складання бюджету на нову. Ваш бюджет може дозволити вам тільки базову комплектацію або автомобіль початкового рівня на новому ринку, але якщо ви купуєте старий автомобіль, за той же бюджет можна купити щось значно більше модне або краще обладнане.

Сертифіковані старі варіанти

Для багатьох покупців наявність гарантії, що захищає їх від недоліків автомобіля, коштує тієї суми, яку вони платять за новий автомобіль. Сьогодні, однак, практично всі автовиробники пропонують ту чи іншу версію програми CPO, що робить покупку вживаного автомобіля набагато менш тривожною справою.

Програми CPO розрізняються залежно від виробника, і існує значна різниця між сертифікованим виробником і сертифікованим дилером, причому перші майже завжди пропонують більш надійний пакет. Всі автомобілі, сертифіковані виробником, включають певний рівень гарантії (хоча пробіг і час розрізняються) і часто додаткові пільги, такі як безкоштовна допомога на дорозі або безкоштовна оренда автомобіля, коли вам потрібно відправитися в магазин.

Різноманітність

Щорічно на ринку України нових автомобілів продається близько 350 моделей. Це може здатися досить великою кількістю, але це число значно менше кількості моделей, доступних на ринку старих автомобілів. У всіх різні смаки, і, можливо, машина, яку ви хочете, більше не виробляється.

Зниження витрат на страхування

Вартість вашого автомобіля – це головний фактор, який ваша страхова компанія враховує при визначенні ставок. Це має сенс – чим дорожче автомобіль, тим більше грошей їм потенційно доведеться викласти в разі ДТП. Зрозуміло, що куплений старий BMW буде коштувати менше для страховки, ніж куплений новий, і все знову повертається до амортизації. Ви можете не помітити різниці між своїм 3-річним BMW і новим, але будьте впевнені, ваша страхова компанія помітить.

Нижчі реєстраційні збори

Це залежить від того, де ви живете, але реєстрація старих автомобілів часто також обходиться дешевше.

Автомобілі служать довше

Є причина, по якій сьогодні ніхто не продає автомобілі з 5-значним одометром. Варіант гарантії CPO повинен заспокоїти багатьох зрадників долі старих автомобілів, але саме існування цих програм CPO підтверджує однозначно зручну істину: автомобілі служать довше, ніж будь-коли. Що стосується пробігу, 200000 можуть бути не новими 100000, але, тим не менше, автовиробники домоглися вражаючих успіхів. Покупці старих автомобілів повинні бути впевнені, що потенційні покупки будуть перевірені механіком, але часто побоювання з приводу строку служби вживаного автомобіля заслуговують того, щоб бути розвіяними.

Звіти про історію транспортних засобів роблять покупки вживаних менш ризикованими

Якщо «автомобілі служать довше, ніж будь-коли», вам недостатньо, можливо, наявність звітів про історію транспортних засобів. Це допомогло покупцям знайти більший спокій при виборі старих автомобілів.

Таким чином, одна з принад ринку старих автомобілів – це невичерпний потенціал. Ну і звичайно, ж ви економите колосальні гроші на покупці авто. Крім того, при покупці нового автомобіля вам зазвичай доводиться чекати якийсь час. З іншого боку, коли ви купуєте старі, транзакція відбувається швидко і просто. Зазвичай ви можете відвезти машину додому в той же день.

Читайте також: Перехід на зимову гуму: що потрібно знати водіям

Джерело topgir.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти