Названо топ-10 найнадійніших компактних кросоверів з пробігом

Автомобільні експерти розповіли, які старі автомобілі мають найменше недоліків і на що варто звернути увагу при покупці, інформує Твоя МАШИНА.

Рейтинг найнадійніших компактних кросоверів з пробігом склав журнал Auto Bild за матеріалами організації з технічного нагляду TÜV. Так до яких моделей варто придивитися при покупці вживаних авто, чи може не варто поспішати з їх перепродажем? У дослідженні розглядалося середнє значення за моделями між декількома віковими групами: 2-3 роки, 4-5, 6-7 років, 8-9, 10-11 років.

Очолила рейтинг надійності Mazda CX-3. Модель не тільки стильна, але і дуже надійна, стверджується в дослідженні. Інспекторам TÜV особливо ні до чого було причепитися, хіба що пропонують звернути увагу на пружини і амортизатори. Рівень недоліків (дефектів): 2,7 бала.

Audi Q3, брат VW Tiguan, завжди отримує найвищі оцінки від TÜV. До його недоліків відносяться лише зламані пружини і деформовані або іржаві гальмівні диски. Проте кількість бездефектних зразків значно вище середнього по всіх вікових групах. Тому друге місце і рівень недоліків: 2,9 бала.

Suzuki SX4 S-Cross – випускається з 2013 року, це один з найнадійніших компактних кросоверів. Якщо ви плануєте придбати такий автомобіль з пробігом, вам слід звернути увагу на можливі течі масла, причому виявляється цей дефект (якщо виявляється) досить рано. Рівень недоліків: 3,3 бала.

Suzuki Vitara – модель, доступна з 2015 року, технічно надійна і переконлива. За винятком деяких можливих неполадок в електриці і масложорстів. Рівень недоліків: 3,8 бала.

Opel Mokka X був знятий з виробництва в червні 2019 року. Але якщо ви хочете купити надійний старий паркетник, вам не варто скидати Мокко з рахунків. Інспектори вивчили його вздовж і поперек, але нічого крім можливої втрати масла двигуна і коробки передач не виявили. Рівень недоліків: 3,9 бала.

BMW X1 випускають з 2009 року. Найменший кросовер баварського виробника дуже популярний, та й рівень браку у нього вкрай низький. Неважливо, яке покоління покупці старих автомобілів виберуть, бо обидва досить надійні. Варто лише звернути увагу на те, що у моделей старше п’яти років можуть виникнути неполадки в гальмівній системі. Рівень недоліків: 4,4 бала.

Mitsubishi ASX – цей кросовер відносно дешевий і при цьому краще, ніж більшість інших моделей, випробуваних на TÜV. Патьоки масла і проблеми з освітленням майже ніколи не були помічені інспекторами. Однак на ASX при покупці на вторинному ринку повинна бути перевірена гальмівна система. Рівень недоліків: 4,6 бала.

У Nissan Qashqai другого покоління врахували всі недоліки попередника. Автомобілі першого покоління (2007-2013) були надзвичайно популярними, але не завжди отримували хороші оцінки у інспекторів TÜV, так як несправності в підвісці і рульовому управлінні виявлялися набагато частіше, ніж в середньому. Тому загальний рівень недоліків експерти оцінили в 5,4 бала.

В Mini Countryman патьоки масла з двигуна і з коробки передач можуть дратувати майбутніх власників. Ця проблема виникає досить рано. Більш вікові моделі також можуть мати проблеми з освітленням. Рівень недоліків: 5,5 бала.

Renault Kadjar випускають тільки з 2015 року, тому відомостей про нього ще не цілком достатньо для того, щоб він міг повноцінно брати участь в рейтингу. Проте автомобіль хороший, за винятком гальмівних дисків, які збирають занадто багато скарг. Рівень недоліків: 5,5 бала.

На десятому місці модель Skoda Yeti, яку на жаль, в 2017 році замінив Карок. Проте Йеті був і залишається одним з кращих і надійних компактних кросоверів на ринку авто з пробігом. До його недоліків можна віднести підвищену витрату масла і несправні гальмівні диски. Рівень недоліків: 5,8 бала.

Читайте також: Названо 5 автомобілів з найкрасивішими салонами

Джерело zr.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти