Водіям назвали 7 правил, як економити паливо взимку

Взимку витрата палива помітно збільшується, але не тому, що машині важко, а тому, що ми самі допускаємо помилки.

Що збільшує витрату палива взимку? По-перше, довгий прогрів двигуна. По-друге, опалення салону. По-третє, численні електрообігріви.

Також на витрату впливає стан доріг, поверхня яких перешкоджає коченню коліс, та й самі зимові шини не мають такого накату, як літні.

Крім того, внесок вносить густіюще на морозі мастило в підшипниках, а також злегка збільшується маса машини (замети на даху і багажнику у особливо ледачих, лопати, дублянки тощо).

Як виправити ситуацію:

Прогрівайтесь недовго – поки змахуєте сніг з кузова. Після чого можна повільно рушити, не намагаючись швидко розганятися. В цьому випадку витрата палива буде не літньою, але мінімально можливою.

Очищайте з кузова весь сніг – так машина стане помітно легше, та й опір зустрічному потоку повітря знижується, приходячи в норму.

Слідкуйте за тиском повітря в шинах, який на морозі падає: низький тиск – це підвищений опір коченню і перевитрата палива.

Використовуйте масло меншої в’язкості, типу 0W-20 замість, скажімо, 5W-30. Якщо вас турбує занадто часта заміна масла, що б’є по кишені, то не переживайте – заощадите величезні суми на подальшому ремонті мотора.

Спробуйте використовувати автоковдру. Вона прискорює прогрів і довго не дає мотору охолонути, що важливо при нетривалих зупинках між поїздками.

Приберіть все зайве з машини. Зніміть навіть багажник з даху.

Задумайтесь про свою манеру їзди. Постарайтеся водити плавніше, без пробуксовок і непотрібних прискорень, наприклад після включення «майже зеленого» на перехресті.

Читайте також: Які авто найдешевші в обслуговуванні

Джерело zr.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти