Назвали 5 шкідливих звичок автомобілістів, які гублять автоматичну коробку передач

Коробка передач дуже вразлива, особливо, якщо вона автоматична. Навіть досвідчені автовласники мають ряд звичок, які прискорюють знос агрегату, власноруч доводячи машину до необхідності ремонту.

1. Різкі ривки

Для будь-якої машини шкідливо починати шлях з різкого ривка, але найгірше таке навантаження переносить «автомат». Багато водіїв, не надаючи цьому значення, дають різкий газ, як тільки спалахує зелений сигнал світлофора. Тим часом у АКПП підвищується знос елементів конструкції гідротрансформатора, а коштувати такий ремонт буде дорогувато.

2. Швидка парковка

Включати функцію «Parking» в машині з АКПП можна тільки при повній зупинці автомобіля. Якщо зробити це раніше, то одного разу зламаються зубці, які утримують трансмісію в стані блокування.

3. «Нейтралка» в пробках

Цю помилку допускають не тільки новачки, але і досвідчені водії. Тим часом постійне використання нейтральної передачі не тільки не приносить користі, а й загрожує прискореним зносом фрикційних в АКПП. Зрештою, вони ламаються і призводять до дорогого ремонту.

4. «Нейтралка» на спуску

Використання нейтральної передачі на спуску дуже швидко зносить вали коробки передач. Якщо робити цю помилку постійно, то необхідність ремонту не змусить себе довго чекати.

5. Буксирування

Буксирування використовується в крайніх випадках, але варто пам’ятати, що воно згубно для машин з АКПП. На відміну від «механіки», делікатний «автомат» може просто не пережити подібного випробування.

Читайте також: На ЗАЗі будуть збирати популярні моделі Kia

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти