Запах нового автомобіля виявився шкідливим для здоров’я

Фахівці розповіли про те, чому запах нового автомобіля є не таким нешкідливим, як всі думають, інформує Твоя МАШИНА.

Так званий «запах нового автомобіля» є сумішшю парів хімікатів, що виходять з тканин, пластиків і клею. Даний запах для деяких настільки приємний, що навіть випускаються освіжувачі повітря, що емітують даний аромат. Однак згідно з новими дослідженнями, зловживати таким запахом не варто.

Вчені Каліфорнійського університету в Ріверсайді вирішили з’ясувати, яка концентрація канцерогенів в салоні нового автомобіля, і як вони впливають на пасажирів. До уваги також бралася і тривалість поїздок в машині.

З’ясувалося, що вплив цих хімікатів, в основному бензолу і формальдегіду, в більшості випадків перевищує рівень, який вважається безпечним каліфорнійськими органами охорони здоров’я. За підрахунками фахівців, для того, щоб проявилися симптоми отруєння в машині необхідно провести всього 20 хвилин. Згідно з дослідженнями інших фахівців, бензол і формальдегід можуть збільшити ризик утворення рака на 10%.

Однак не можна не згадати, що не всі канцерогени шкодять здоров’ю. Перш за все все залежить від дози і від тривалості впливу на організм. Однак залишається питання: як можна знизити небезпеку впливу канцерогенів на наші організми? Для цього необхідно, щоб автовиробники почали використовувати менш шкідливі хімічні речовини при виробництві нових машин.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти