В Euro NCAP розбили чотири новинки автопрому (відео)

Європейська незалежна організація Euro NCAP опублікувала результати краш-тестів чотирьох нових моделей. Випробування пройшов кросовери Mercedes-Benz GLB і Mazda CX-30, позашляховик Ford Explorer нового покоління, а також Opel Corsa.

Усі автомобілі крім нової «Корси» удостоїлися максимальної оцінки – п’яти зірок з п’яти можливих.

Кросовер Mercedes-Benz GLB отримав 92% за безпеку водія і пасажирів, 88% за безпеку дітей, 78% за пішоходів, а ефективність механізмів забезпечення безпеки оцінили в 74%. Одним з небагатьох нарікань фахівців стала низька ступінь захищеності водія при зіткненні зі стовпом.

Безпеку водія та дорослих пасажирів Mazda CX-30 оцінили в 91%, дітей – в 86%, пішоходів – в 80%, а роботу систем безпеки – в 77%. Зокрема, експерти відзначили високу ступінь захищеності дітей у віці від 6 до 10 років (23,2 бала з 24 можливих), а також коректну роботу активної функції утримання автомобіля в займаній смузі.

Новий Ford Explorer за безпеку дорослих отримав 87%, дітей – 86%, інших учасників руху – 61%, а електронним «помічникам» поставили 76%. Показання, зняті з манекенів, виявили високий ступінь ризику травм ніг водія і пасажирів при фронтальному зіткненні, а також низьку захищеність грудної клітки задніх пасажирів. Для пішоходів більшу безпеку являють передні стійки автомобіля.

Що стосується нового Opel Corsa, то він отримав тільки чотири зірки. За захищеність дорослих хетчбеку поставили 84%, дітей – 86%, пішоходів – 66%, а за пристрої безпеки – 69%. Тести показали, що люди на передніх і задніх сидіннях ризикують отримати важкі травми при ударі ззаду.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти