Депутати хочуть підвищити штрафи за деякі порушення

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти за основу законопроект № 9137 щодо відповідальності у сфері безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, за порушення перевезень небезпечних вантажів, правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів.

Запропоновано збільшити штрафи за порушення правил проїзду великогабаритних та великовагових транспортних засобів і дорожнього перевезення небезпечних вантажів з 30-40 до 500-2000 (8500 – 34 тис. грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також пропонується ввести штраф (від 1 000 до 2 000 НМДГ) за рух транспортних засобів, сільськогосподарської техніки та машин на гусеничному ходу проїзною частиною доріг з твердим покриттям та їх узбіччям.

Пропонується карати і водіїв транспортних засобів, що здійснюють автоперевезення пасажирів та/або вантажів, за невиконання вимог уповноважених посадових осіб щодо зупинки та запровадити адміністративну відповідальність перевізників за порушення законодавства про автомобільні дороги тощо.

Джерело: Ліга.Закон

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти