Юрист розповів, як оскаржити штраф за перевищення швидкості

За висновком суду, відеозапис з приладу ТruCAM не є допустимим доказом, якщо він не завірений цифровим підписом, повідомляє Дорожній Адвокат і дає свої пояснення.

На водія було накладено штраф за перевищення швидкості. Водій оскаржив штраф у суді.

На підтвердження факту порушення, інспектор надав до суду на диску відеозапис з приладу вимірювання швидкості TruCAM. Відповідно до закону відеозапис підпадає під визначення електронного доказу, який повинен бути підписаний цифровим підписом.

Розглядаючи допустимість зазначеного доказу суд дослідив, що на відеозаписі відсутній цифровий підпис як їх автора так і особи, уповноваженої на виготовлення даних копій.

З урахуванням цього суд зробив висновок, що наданий суду відеозапис з приладу ТruCAM не є допустимим доказом порушення водієм Правил дорожнього руху.

На цій підставі суд скасував штраф поліції через відсутність допустимих доказів (Рішення від 15.10.2020 у справі №953/6701/20).

Як правило, відеозаписи надаються поліцією до суду без засвідчення їх цифровим підписом. Якщо водій акцентує увагу суду на даній обставині, суд повинен визнати такий відеозапис недопустимим доказом по справі та не брати його до уваги при розгляді справи, зазначив адвокат.

Читайте також: Названі помилки водіїв, які можуть коштувати життя

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти