Китайські автовиробники будуть спільно розробляти водневі автомобілі

Шість компаній, які поділяють спільне бачення широкого використання електромобілів на паливних елементах (FCEV) в Китаї, сьогодні підписали угоду про створення спільного підприємства з науково-дослідної та дослідно-конструкторської роботи в рамках Об’єднаної системи паливних елементів (Fuel Cell System R & D, FCRD).

Основним напрямком діяльності нової компанії буде розробка паливних елементів для комерційних транспортних засобів, що сприяють розвитку екологічно чистого транспорту в Китаї. Кожна компанія, включаючи Toyota Motor Corporation і Beijing SinoHytec Co., Ltd., буде інвестувати в спільне підприємство. Плани передбачають створення FCRD в Пекіні протягом 2020 року.

У спільному підприємстві беруть участь шість компаній: China FAW Corporation Limited («FAW»), Dongfeng Motor Corporation («DFM»), Guangzhou Automobile Group Co., Ltd. («GAC GROUP»), Beijing Automotive Group Co., Ltd. («BAIC GROUP»), Beijing SinoHytec Co., Ltd. («SinoHytec») і Toyota Motor Corporation («Toyota»).

Відповідно до Технологічної дорожньої карти для енергоощадних транспортних засобів і автомобілів на новій енергії, оголошеної Китаєм в 2016 році, ринок FCEV, в першу чергу для комерційних транспортних засобів, зростає такими темпами, яких не було ніде в світі. Через серйозні зміни ці шість компаній, які поділяють спільне бачення FCEV, вирішили створити спільне підприємство з досліджень і розробок.

Завдяки спільним зусиллям час виконання замовлення від розробки до комерціалізації буде значно скорочений, що дозволить різко збільшити темпи поширення FCEV на китайському ринку комерційних транспортних засобів. Фахівці компаній спільними зусиллями будуть вирішувати завдання розробки недорогих конкурентоспроможних систем паливних елементів і їх ключових компонентів, плануючи збільшити продуктивність приводу, паливну ефективність і довговічність, що буде мати важливе значення для широкого застосування FCEV.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти