Новий Volkswagen ID 3 R з’явиться до 2024 року

Німецька компанія готується випустити свій перший «заряджений» електрокар.

Керівники Volkswagen близькі до того, щоб підписати плани на гарячу R-версію електричного хетчбека ID 3 і згідно з деякими джерелами, новинка з’явиться в 2024 році.

Електричний хетч є дітищем німецького підрозділу R Performance. Він покликаний зміцнити зв’язок між успішним рекордним прототипом ID R і новою лінійкою легкових автомобілів Volkswagen.

Керівник розробки Volkswagen Френк Велш заявив, що ID 3 R – це «те, на що ми дивимося. Мені подобається ідея, але ми повинні вирішити, чи готовий ринок прийняти таку модель».

За словами Велша, модель R буде на вершині лінійки ID 3 і може бути єдиним варіантом з чистою продуктивністю. Запланована новинка Volkswagen з електричними характеристиками GTX не базуватиметься на ID 3, оскільки він призначений для автомобілів з двомоторним повним приводом. «Заряджений» хетч запропонують тільки з заднім приводом з одним двигуном.

«ID 3 може приймати повний привід, хоча навряд чи отримає його під час першого покоління», – сказав Велш Autocar. «Варіанта GTX не буде, але нам ще належить визначитися з варіантом R з заднім приводом». У минулому році Велш сказав, що такій машині «знадобиться потужний двигун і повний привід».

Найпотужніша з версій ID 3 пропонує 201 к.с., хоча запланована модель R, як очікується, буде мати не менше 300 к.с. Однак продуктивність, необхідна для ID 3 R, могла б стати можливою завдяки вірогідному розвитку технології EV до 2024 року.

Глава підрозділу R Performance Йост Капіто недавно сказав, що він працює з автоспортом Volkswagen, щоб подивитися, які технології з акумуляторів, що використовуються в ID R, можуть бути застосовані до дорожніх автомобілів.

Також просувається робота над невеликим автомобілем «ID Entry», який буде називатися ID 1 і повинен надійти у виробництво до 2023 року.

Крім того в стадії розробки, але ще без офіційного підтвердження, є серійна версія секретного ID Ruggdzz. Вважається, що він буде конкурувати з Mercedes-Benz EQB і має жорсткі стилістичні підказки. Джерела припускають, що модель ID Ruggdzz матиме двомоторну повнопривідну трансмісію і з’явиться в 2023 році.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти