Skoda Slavia: незвичайний шоу-кар, створений студентами

Сьомий за рахунком студентський концепт-кар присвячений 125-річному ювілею Skoda і названий на честь велосипедів, з яких почалася історія компанії.

У 2013 році чеський автовиробник Skoda організував в Млада-Болеславі академію, де щорічно навчаються близько дев’ятисот студентів, які потім продовжать роботу на заводах компанії і технічних центрах. А паралельно Skoda дає своїм учням можливість проявити свої таланти і спробувати себе в створенні автомобілів. Щороку група студентів академії Skoda створює шоу-кар на основі вже існуючих моделей компанії. І 2020 рік не став винятком. На цей раз в основу студентського кара ліг серійний хетчбек Scala. Він отримав назву Skoda Slavia.

Над створенням двомісної Skoda Slavia працювала команда з 31 студента, серед яких 5 дівчат. Вони перетворили компактний ліфтбек в ефектний спортивний родстер з чіткими лініями і рельєфно вигнутими поверхнями. Під капотом концепт-кара встановлений 1,5-літровий двигун TSI від Skoda Scala потужністю 150 кінських сил в парі зі семиступеневою роботизованою коробкою перемикання передач DCT. Від оригінальної моделі Skoda Slavia також успадкував підвіску, рульове управління, всю електроніку і проводку. Незмінними залишилися довжина автомобіля і його колісна база.

На окрему увагу заслуговує колір кузова Skoda Slavia, який отримав назву White Crystal Blue. Тришаровий перламутровий колір з легким блакитним відтінком контрастує з чорними деталями на бамперах і бічних порогах. Доповнюють екстер’єр неоново-сині акценти на решітці радіатора і емблеми на капоті.

У салоні встановлені гоночні ковшоподібні сидіння SPARCO з бічною підтримкою і обробкою з чорної перфорованої шкіри з білим контрастним рядком. Є чотириточкові ремені безпеки і кілька динаміків з двома сабвуферами. Однією з найефектніших деталей інтер’єру стала багажна полиця з тисненням у вигляді двох левів. До слова, в багажнику легко помістяться два складних електричних самокати.

Як і попередні студентські шоу-кари, Skoda Slavia випущений в єдиному екземплярі. Запускати його в серійне виробництво компанія не планує.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти