Автопілот Tesla виявився гіршим, ніж системи допомоги у Mercedes-Benz, BMW і Audi

Європейська програма оцінювання нових автомобілів (NCAP) провела свою оцінку 10 систем автопілота, в результаті чого Tesla Model 3 посіла 6 місце по оцінці взаємодії з водієм, набравши 36 балів, в той час коли конкуренти отримали понад 70.

Автопілот Tesla Model 3 набрав 36 балів зі 100 можливих при оцінюванні його здатності утримувати увагу водія на дорозі. Більшість інших оцінюваних автопілотів отримали 70 балів за взаємодію з водієм.
У той же час автопілот Tesla отримав найвищі оцінки за продуктивність і здатність реагувати на надзвичайні ситуації. Загальна оцінка автопілота – 131 ( “середній”).

Найвищий бал отримав автопілот Mercedes GLE – 174 ( “дуже добре”). Його взаємодія з водієм було оцінено в 85 балів. Також високі оцінки отримали BMW 3-Series і Audi Q8. У той же час найнижча оцінка була у автопілотів Renault Clio і Peugeot.

“На жаль, є водії, які вважають, що вони можуть придбати безпілотний автомобіль вже сьогодні. Це небезпечна помилка. Автомобілі не готові впоратися з усіма ситуаціями”, – сказав Метью Ейвері, член ради директорів Euro NCAP.

Читайте також: Водій Tesla з пасажирського сидіння знімав на відео, як електрокар їде сам

Джерело liga.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти