В Україні готують “облави” на водіїв – порушників ловитимуть на ходу: що потрібно знати

До кінця 2020 року на українських дорогах планують посилити швидкісний контроль. Поліцейські автомобілі будуть обладнуватись спеціальними приладами для вимірювання швидкості.

Кирил Хом’яков, голова Укрінфрапроекту, зазначив, що система автоматичної фіксації, може мати не тільки стаціонарні комплекси, а й пересувні. Тому і хочуть найближчим часом запустити пілотний проект з фантомними автомобілями.

“Ми в цьому році запускаємо пілотний проект з фантомних автомобілів. Тобто оснащення поліцейських автомобілів спеціальним приладом, який дозволяє фіксувати порушення швидкісного режиму в русі. До кінця року буде поставлено чотири автомобілі з відповідним обладнанням”, – зазначив посадовець.

Також, Хом’яков зазначив, що відомство завершує роботу над синхронізацією різних реєстрів. Це допоможе уникнути ситуацій, коли водія неможливо притягнути до відповідальності через відсутність в загальній базі.

“Наприклад, була проблема з автомобілями на іноземних номерах. Їх не було в базах і не було кого притягати до відповідальності. Незабаром і вони будуть штрафуватися, а разом з ними і військові автомобілі, і так далі. Додатково система буде приєднана до семи реєстрів “, – розказав Хом’яков.

Крім того, мають намір посилити контроль за тверезістю водіїв. За словами голови Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського, планується ввести так звані профілактичні вибіркові зупинки. Цей пункт вже пройшов комітет, хоча і викликав бурхливу дискусію. Ймовірно, це питання також викличе суперечливу реакцію і в залі ВР.

“Це дуже складний вибір. По-перше, парламент вже не раз посилював відповідальність за дане правопорушення. Але ми бачимо, що це не є визначальним. Люди все одно їздять нетверезі. Навіть якщо ми встановимо реальний термін, як в деяких штатах США, навряд чи це стримає. Тому моя особиста думка: якщо вибирати між двох зол, то краще вибрати перевірки”, – розповів він.

Також, влада хоче посилити відповідальність за значне перевищення швидкісного режиму.

“Спершу ми планували підвищувати штрафи навіть за незначне підвищення – від 20-50 км. Але потім було вирішено, що потрібно дати людям звикнути. Якщо ж говорити про порушення понад 50 км, то штраф ми хочемо збільшити” – зазначив Монастирський.

Читайте також: Названо кращі авто за ціною до 12 тисяч доларів, які служать “вічно”

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти