Хто зможе безкоштовно їздити по концесійних дорогах в Україні

Міністерство інфраструктури України назвало дороги, які будуть передані в концесію. До них увійшли 6 потенційно платних ділянок у різних куточках нашої країни, які будуть побудовані за рахунок інвесторів. Можливий обсяг вкладень складе 2 млрд гривень. З вартістю проїзду вже визначилися.

За словами Владислава Криклія, ставка плати за кожен кілометр проїзду по таким дорогам буде обчислюватися в євро. Її розмір напряму залежатиме від типу транспортного засобу і варіюватися від 0,23 до 0,133 євро. Тепер же опублікували список осіб, які зможуть пересуватися на даних дорогах безкоштовно. Список узгодять з кожним концесіонером окремо, і всі досягнуті домовленості внесуть в договір.

Згідно з прийнятою постановою, безкоштовний проїзд по концесійним дорогах дозволяється:

– транспортним засобам, що належать фізичним особам, фізичним особам-підприємцям, юридичним особам всіх форм власності в разі виникнення стихійного лиха, катастрофи, епідемії, епізоотії;

– транспортним засобам, що використовуються органами державної влади, підрозділами Міноборони, Держприкордонслужби, Нацгвардії, Нацполіціі, ДСНС та швидкої медичної допомоги на умовах, визначених концесіонером відповідно до договору;

– додатковим категоріям ТС відповідно до концесійним договором.

Мінінфраструктури нагадали, що всі конфесійні дороги матимуть безкоштовні траси-дублери, тож кожен житель України зможе вибрати, якою ж дорогою він хоче пересуватися.

У відомстві не виключають ймовірність того, що плату за пільгові категорії громадян або використання цих доріг в разі стихійних лих або катастроф будуть погашати з бюджету країни.

Читайте також: Справа навіть не в штрафах: власників “євроблях” в Україні чекають великі проблеми

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти