В Україні власники авто Mclaren не сплатили транспортний податок

Через відсутність в базі оподаткування транспортних податків деяких моделей авто Mclaren преміум-класу їх господарі не сплатили такий податок, про це повідомляє Державна податкова служба (ДПС).

Там заявили, що в зв’язку з цим ініціюють розширення згаданої бази.
Згідно статистики що привели у Службі, з якою в січні-грудні 2020 року фізичними особами-платниками транспортного податку до місцевих бюджетів було сплачено 93,3 млн гривень.

На протязі 2020 року 843 людини купили 855 легкових автомобілів 2020 року випуску, середня ринкова вартість яких становить понад 1 771,1 тис. грн, в тому числі 151 транспортний засіб вартістю понад 3 млн грн. Четверо з цих громадян подали декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 2019 НАПК.

Це свідчить про фінансову спроможність громадян.

ДПС також додали, що контролюють своєчасність, достовірність та повноту сплати податків. І помітили, що власники деяких розкішних автомобілів уникли сплати податку на транспорт.

На сайті Служби написано: «ДПС в рамках виконання функцій з реалізації податкової політики ініціює перед Мінекономрозвитку питання розширення бази оподаткування транспортним податком. Такі моделі авто Mclaren, як 720 S, 570 S, 540 C, орієнтовною вартістю понад 200 тис. доларів на офіційному веб-сайті Мінекономрозвитку в 2020 році відсутні, а тому не були об’єктами оподаткування ».

Читайте також: Водіїв попередили про реальний термін служби зимових шин

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти