В Україні прогнозують зростання цін на вживані автомобілі

У 2020 році в Україні помітно піднялися ціни на старі машини, що ввозяться з США. Очікується, що вони будуть продовжувати рости. Підвищення цін пов’язане з декількома подіями, які відбуваються на внутрішньому ринку Америки, передає «Твоя МАШИНА» .

Ще влітку минулого року був проведений аналіз цін в США на «битки»: так, середня ціна Ford Fusion з 2,0-літровим двигуном піднялася з 900 до 4 000 доларів. Такий стрибок пояснили зменшенням пропозицій на аукціонах при тому ж попиті. Також взяв участь карантин, через якого люди менше їздили на машинах, отже, зменшилася кількість ДТП. Також стала складніше доставка автомобілів на аукціони.

Але є й інші причини подорожчання машин.

На це вплинуло і збільшення цін на цілі старі автомобілі в Америці. За рік середня вартість вживаного авто виросла на 14% і склала 23 000 доларів. Це також стало наслідком занадто малої кількості авто на продаж при великому попиті під час карантину.

При цьому підвищення цін відбулося в поганий для потенційних покупців час: багато в той період зазнавали фінансових труднощів, а хтось шукав машину щоб уникнути поїздок в громадському транспорті. Також через зростання цін деякі американці замість покупки автомобіля в салоні вирішили придбати машину на вторинному ринку. У 2020 році вартість нового автомобіля сягнула 40 578 доларів, що на 6% більше цін в 2019 році. Погіршив стан речей і дефіцит нових машин, коли навесні багатьом виробникам довелося закрити свої заводи.

Також пандемія похитнула сегмент лізингових авто, які щороку надходять на вторинний ринок в кількості більше 3 млн машин. Так як американці перестали брати машини в тимчасове користування, у дилерів з продажу вживаних авто буде нестача продукції для подальшого продажу ще якийсь час.

В результаті підвищення цін розділило потенційних покупців на три категорії: людей в достатку, які можуть дозволити собі нову машину; споживачів із середнім заробітком, які можуть купити тільки вживане авто; і людей з низьким доходом, які змушені купувати старі машини. Варто зазначити, що в США збільшився попит на авто з пробігом більше 100 000 миль (160 000 км).

З усього цього можна зробити висновок, що скоро американські автомобілі буде просто невигідно ввозити в Україну. Це стосується тільки хороших машин – а мотлох як імпортували, так і будуть імпортувати далі, тобто його кількість в країні буде тільки рости.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти