Названі прості способи скоротити витрати на автомобіль

Портал Autocar зібрав поради, які допоможуть заощадити вам гроші на експлуатаційні витрати вашого автомобіля в ці важкі часи, а Твоя МАШИНА вирішила вам про це розказати.

Ці поради в більшості стосуються покупки та експлуатації старих автомобілів, а не нових, деякі поради можуть здатися дивними, але як кажуть – “копійка гривню береже”.

Нове або вживане авто?

Покупка нової машини – справа приємна, дорога і тільки для тих, хто дійсно може собі це дозволити. Найбільший шматок вартості втрачається в ранньому віці автомобіля, і в міру старіння швидкість його знецінення сповільнюється, зазвичай на позначці трирічної давності. Ось чому покупка автомобіля, якому лише кілька місяців (наприклад, колишнього демонстраційного зразка), може мати великий сенс в залежності від ваших потреб і вашого бюджету.

Немає нічого незвичайного в тому, що автомобіль втрачає 30-40% своєї вартості через рік, 40-50% через два роки і 50-60% через три роки, тому амортизація часто є найбільшою вартістю експлуатації автомобіля.

Купуйте обережно та уважно

При купівлі вживаного автомобіля уважно вивчайте всі аспекти, включаючи оформлення документів – найдорожчий автомобіль – дешевий з безліччю дорогих несправностей. Перевірте історію в інтернеті, щоб побачити його історію, проведіть ретельний тест-драйв і переконайтеся, що все працює. Чекайте, що запитувана ціна автомобіля буде знижена, щоб покрити витрати на усунення будь-яких несправностей, які ви виявите, або знайдіть іншу машину для покупки.

Бензин або дизель?

Дизелі, як правило, більш економні, але їх покупка і експлуатація можуть коштувати дорожче через великі рахунки за технічне обслуговування, вам потрібно поглянути на більш широку картину, тому що в залежності від ваших потреб будь-яке паливо може підійти вам найкраще.

Уникайте незвичайних фар

Ксенонові або світлодіодні фари набагато складніше, ніж галогенні альтернативи, хоча натомість ви зазвичай отримуєте краще світло, але не завжди. У той час як свіжі ксенонові лампи можна купити дешево, система самовирівнювання і форсунки омивача є обов’язковими, і їх заміна може коштувати багато. Тому, купуючи старий автомобіль, вибирайте автомобіль з галогенними лампами, просто замініть лампи і вперед.

Будьте простіше

Дотримуючись попередньої поради, якщо ви купуєте автомобіль з наміром зберегти його протягом тривалого часу, уникайте моделей з надвисокими характеристиками, упакованих в комплект, який може вийти з ладу. Якщо ці сидіння з підігрівом перестають працювати або люк не відкривається, це не буде кінцем світу, але якщо щось, наприклад, згадані раніше фари, зламаються, ви повинні виправити їх, щоб автомобіль не порушував правила дорожнього руху..

Отримайте більше дешеву страховку

Коли ви купуєте страховку, не беріть першу побачену ціну. Порівняйте провайдерів, особливо під час продовження, ви можете заощадити набагато більше, ніж ви думаєте. Страховики мають звичай не заохочувати лояльність клієнтів; замість цього вони часто карають вас за те, що ви залишаєтеся з ними. Те ж саме і з аварійним покриттям; торги часто призводять до значного зниження цін.

Уникайте пошкоджень

Намагайтесь не паркуватися біля дверей того магазину, в який ви хочете увійти – всі інші зроблять те ж саме, притискаючись в простір, а потім розбиваючи машини навколо них невірно оціненими маневрами або відкриваючи двері. Паркуйтеся подалі, де менше конкуренції за місця.

Підтримуйте технічний стан

Легко подумати, що ви економите гроші, не змінюючи масло та фільтр щороку або замінюючи паливний фільтр або свічки запалювання, коли це потрібно. Але якщо деякі компоненти в вашому автомобілі вийшли з ладу, решта запчастин повинна працювати набагато старанніше, щоб все працювало, – і ви також збільшуєте ймовірність механічної поломки, яка може залишити вас в скрутному становищі. Також звертайте увагу на якісь маленькі несправності та ремонтуйте їх, щоб вони не переросли в серйозну поломку.

Перевіряйте тиск в шинах

Візьміть за звичку перевіряти тиск в шинах щотижня або раз на два тижня, тому що в міру того, як покришка стає м’якою, двигун вашого автомобіля повинен працювати більше, щоб підтримувати рух – і ваші шини також будуть зношуватися швидше. Це призводить до спалювання зайвого палива при кожній поїздці – потенційно багато додаткового палива.

Тримайте дистанцію

Не під’їжджайте занадто близько до автомобіля, який їде попереду, таким чином можна зберегти своє авто від кам’яної крихти, а лобове скло від сколів та тріщин. Бо якщо це станеться, ремонтувати будете ви.

Використовуйте водовідштовхувальний засіб

Це може здатися занадто великим кроком, але якщо ви використовуєте водовідштовхувальний засіб на лобовому склі, вам не потрібно буде використовувати двірники на крейсерській швидкості, дощ просто буде скачуватися по склу. На більш низьких швидкостях вам потрібно буде використовувати двірники, але в цілому ви можете значно збільшити термін служби щіток склоочисників. А водовідштовхувальні засоби коштують набагато дешевше, ніж щітки двірників.

Обирайте якісні шини

Легко подумати, що установка дешевих покришок – хороша ідея, але легко витратити три чверті вартості пристойного набору шин, які потім зношуються за половину шляху. Більш того, дешеві шини часто забезпечують менше зчеплення з дорогою, ніж якісні альтернативи, тому, якщо вам потрібно поспішати, особливо на мокрій дорозі, ці дешеві шини раптово здадуться дуже поганим вкладенням.

Джерело autocar.co.uk
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти