Новий Subaru BRZ: технічні характеристики і фото

Компанія Subaru представила оновлений спорткар BRZ. Сам виробник характеризує зміни як зміну покоління, проте «дводверка» зберегла колишню архітектуру і знайомий силует. Серед нововведень – підретушований зовнішній вигляд, допрацьоване шасі, сучасна електроніка і більш потужний силовий агрегат.

Вигляду BRZ додали «агресії», більш рельєфний кузов отримав нові повітроводи, а корму вінчає покрупнівшій ducktail-спойлер. Зміни торкнулися обидва бампера, оптику і радіаторну решітку.

«Близнюк» Toyota GT86 виріс в довжину на 31 мм до 4265 мм. Ширина колишня і становить 1776 мм, а висота скоротилася всього на 1 мм – до 1311 мм. При цьому вага машини виросла на 7,7 кг і досягає 1307 кг у версії з АКПП.

У салоні встановили систему мультимедіа Starlink з 8-дюймовим дисплеєм, що працює з Apple CarPlay і Android Auto, і цифрову панель приладів з екраном діагоналлю 7 дюймів. Оздоблення з контрастною червоною прострочкою відсилає до дореформеної BRZ. У список оснащення також входить комплекс систем безпеки EyeSight.

Платформа BRZ також дісталася від попередника. Однак для нового купе шасі модернізували, посиливши на 50%, що дозволило поліпшити керованість на поворотах. У передній підвісці і раніше застосовані стійки McPherson, в задній – подвійні поперечні важелі.

Колишній 2,0-літровий атмосферний силовий агрегат потужністю 205 кінських сил замінили на опозитний 2,4-літрову «четвірку» Subaru Boxer потужністю 231 кінську силу (249 Нм). Він працює в парі як з 6-ступінчастою АКПП, яка в новому спортрежимі швидше перемикається на знижену передачу, так і з 6-ступінчастою МКПП. Завдяки більш низьким точкам кріплення силової установки фахівцям вдалося знизити центр ваги. Динамічні характеристики новинки поки не розкриті.

Вартість також невідома. Новий Subaru BRZ буде доступний тільки на ринку США, де, як очікується, отримає цінник від 27 тис. доларів (приблизно 790 тисяч гривень за поточним курсом).

Читайте також: Оновлений хетчбек Peugeot 308 надійшов у продаж

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти