Концерн Volkswagen анонсував кілька бюджетних електрокарів

Компанія Volkswagen має намір зайняти лідируючі позиції в сегменті компактних електрокарів. Першою такою моделлю стане Skoda Elroq, продажі якої заплановано на середину 2024 року.

Також VW додасть два невеликих електромобіля – кросовер ID1 в 2025 році і невеликий хетчбек ID2 в 2027 році. Ці моделі будуть розташовуватися в лінійці нижче кросовера ID4 і хетчбека ID3.

У свою чергу бренд Seat представить модель Acandra на початку 2025 року, яка буде мати спортивний стиль, орієнтований на молодих покупців. Очікується, що всі електромобілі будуть коштувати від 19 000 €.

VW Group поклала відповідальність за розробку електромобілів на Skoda. Ці автомобілі або їх наступники, ймовірно, в кінцевому підсумку замінять такі автомобілі групи, як VW Polo, Skoda Fabia і Seat Ibiza. Volkswagen заявив, що припинить продаж автомобілів з ДВС в Європі до 2035 року.

Хоча Skoda базується в Чеській Республіці, невеликі електромобілі будуть вироблятися в Іспанії, на заводі Seat в Мартореллі недалеко від Барселони, і заводі VW в Памплоні. Автомобілі VW, Skoda і Seat будуть засновані на платформі MEB, яка лежить в основі VW ID4, ID3, Skoda Enyaq, а також Audi Q4 e-tron і Cupra Born. В автомобілях будуть використовуватися ті ж акумуляторні батареї, що і в поточних моделях MEB.

Електрокари отримають потужну операційну систему з функціями, які до сих пір були доступні тільки в авто середнього класу VW Group. До них відносяться пошукові та платіжні сервіси, а також ряд інших технологій.

Сьогодні ні у одного бренду VW Group немає моделі на акумуляторах в сегменті малолітражних автомобілів. У сегменті міні-автомобілів група продає повністю електричні версії VW Up, Skoda Citigo і Seat Mii, але виробляти ці автомобілі поступово перестають.

Джерело mmr.net.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти