Чи законно платити за парковку готівкою?

У вихідний день сім’я вирішила виїхати на прогулянку в парк Тараса Шевченка. У місця для паркування водій побачив людину в зеленому жилеті, яка активно спрямовує на паркувальне місце кожен автомобіль, який виїжджає і в’їжджає. За це він вимагав певну суму грошей. Сім’я рішуче відмовилася платити за дані послуги. З’ясувалося, що паркувальники не мають права вимагати готівку, а оплата послуг здійснюється тільки безготівковим способом.

Кеш може знадобитися тільки при покупці паперових талонів та абонементів. Тому особи в жилетах можуть допомогти запаркувати машину на безкоштовній основі. Але на вулиці (як в історії вище) – це шахраї. До того ж якщо ви залишили машину на забороненому за законом місці і заплатили за це готівкою, це не звільняє вас від штрафу, який випише інспектор. Такий порядок поширюється на муніципальні парковки, тобто ті, які належать місцевій владі. Процес організації стоянки авто на території комерційного майданчика здійснюється за індивідуальними нормам. Прикладом можуть служити парковки торгових центрів. Однак і там водіям, як правило, для зручності пропонують варіанти безконтактної оплати.

Паркінги можна знайти за допомогою спеціальних ресурсів, розміщених на сайтах місцевих рад. Наприклад, в Харкові муніципальні парковки, правила і порядок оплати відображені тут. У Києві запущена карта, яка показує всі діючі офіційні стоянки столиці.

Як оплатити парковку в Києві:

1. Мобільні додатки У вільному доступі програми Київ Цифровий, UNIP, Parking UA, Barking, Приват24.

Як оплатити парковку в додатку Київ Цифровий

Щоб оплатити паркування, що належить КП «Київтранспарксервіс», потрібно вибрати в додатку «Погодинна парковка», вказати номер транспорту, локацію для парковки і натиснути «Почати парковку». Після цього додаток починає рахувати час, проведений на майданчику. Щоб завершити паркування, потрібно натиснути «Завершити парковку». Карта паркінгів в «Київ Цифровий» оновлюється щогодини, що дає можливість отримувати найсвіжішу інформацію.

Крім цього купити абонемент на паркування можна онлайн, в кіосках і в офісі «Київтранспарксервіс».

2. Паркомат

Водієві після парковки потрібно знайти найближчий паркомат. Корисна інформація та тарифи описані там же. Потім слід внести кошти за використаний час стоянки. Пам’ятайте, що інші пристрій не видає.

3. Онлайн-сервіси

Ви можете в режимі онлайн вказати номер свого авто і тривалість паркування, і оплатити її допомогою сервісів:

EasyPay
IPAY

4. Талони, абонементи Ви можете купити талони і абонементи онлайн, в кіосках по місту і в офісі «Київтранспарксервіс».

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти